2022. május 27., péntek

VIRÁG ELVTÁRS, EZ AZ ÍTÉLET

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.05.27.


Mint emlékszünk rá, mert hogyan is felejthettük volna el, bátor országgyűlésünk szinte első ténykedése volt, hogy módosította a törvények törvényét, a gránitszilárdságút, az ércnél maradandóbbat. Egyetlenünk úgy ítélte meg ugyanis, hogy a zavartalan rendeleti kormányzás örökkévalóvá tételéhez neki ez óhatatlanul szükséges, s ha ő valamit kiváltképp áhít, azt a bátor országgyűlés megadja neki. Van szó, létezik fogalom az ilyen társadalmi berendezkedésre, de nem akarjuk teljesen elkoptatni, szükség lesz rá gyakorta az elkövetkezőkben. Momentán elég csupán a megnyilvánulásait megmutatni, amit most gyomorszorító nagy örömmel meg is teszek.

A gránit szilárdságút alighogy módosította a honatyák és anyák csürhéje, egyetlenünk azonmód vette igénybe az általa nyújtott szolgáltatást – mint emlékezhetünk -, és háborús vészhelyzetet hirdetett. Nem volt ebben semmi meglepő. Ha a kedves vezetőnek arra volna szüksége, hogy az ércnél maradandóbb akként módosuljon, miszerint a felcsúti futball csapatnak minden körülmények között és mindig győznie kell, az is minden további nélkül kőbe vésődnék seperc alatt. Így megy ez mifelénk, ez ilyen, ám ezt tudjuk immár tizenkét hosszú éve, és tapasztaljuk is még jó darabig. Ámde ennek vannak hajtásai, felépítményei mintegy, amelyek mutatják a ganyét. Mint például a Századvég.

Megjegyezzük merengve és remegve, azt nem tudjuk, ez micsoda is, mert megnyilatkozásaiban úgy működik, mint akármely KESMA lap vagy az Emegy, a Kossuth, amelyek mind arra hivatottak, hogy hirdessék az Orbán Egyház igéjét. A Századvég esetében ez azonban azért feltűnő – míg a másikaknál alapkövetelmény -, mert ez valami kutatóintézet volna, a valóságot kellene vizsgálnia, amiből következtéseket vonna le a NER állapotáról, ehelyett azonban diadalmi jelentéseket állít elő, ami hülyén néz ki a funkciójára nézvést. De mi is működne ebben a kuplerájban úgy, ahogyan kellene, itt semmi nem az, aminek látszik, vagy aminek lennie kellene. Ez a mi életünk voltaképp.

Visszatérve azonban ennek a Századvégnek a voltaképp mókás működésére, ezúttal azt sikerült produkálnia, hogy a kedves vezető szerdán este kihirdette a háborús vészhelyzetet, csütörtök reggelre pedig az intézmény készen is volt a közvéleménykutatással, amely azt az eredményt hozta – mert hogyan is mutathatott volna mást -, hogy bávatag népünk döntő többségben azt helyesli, egyetért vele. Sőt, a Századvég még tovább is ment, és azt is a népek szájába adta, hogy azt is úgy gondolják, mindezért Amerika a felelős, a tomboló inflációért pedig a gátlástalanul árat emelő multik. Olyan eredmény ez, amire a kedves vezető is elégedetten bólogat a busa fejével, hogy maga sem mondhatta volna szebben és másként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.