2022. június 11., szombat

A MINISZTERELNÖKI SZÖVEG KÖNNYEN DEKÓDOLHATÓ, NEM KELL VESZŐDNI VELE, ÉPP ANNYIRA FÉLREÉRTHETETLEN, AKÁR EGY REMEK KOHN ÉS GRÜN VICC…

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.06.11.


Orbán arról számolt be, hogy „vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek a háborúban, Soros György szimbolizálja őket”, Soros „nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani”, hogy végül Magyarország miniszterelnöke eljusson a végső konklúzióig: „ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún…”
Soros szimbolizálta üzleti körök, érdekeltek a háborúban, háborús uszítók, keresni akarnak a háborún. Régről ismert, egykor sokat emlegetett, értelmező és eligazító jellegű patinás szakterminológia. A mostani magyar parlamentben már sokan fogadhatják e megvilágító erejű gondolatokat lelkesen és hálás szívvel, s az ország nem csekély részének is végre megadatott a nagy összefüggések felismerése. A miniszterelnöki szöveg könnyen dekódolható, nem kell vesződni vele, épp annyira félreérthetetlen, akár egy remek Kohn és Grün vicc, épp olyan egyértelmű, mint a híres szólásmondás: nincs nyugta, mint a bolygó zsidónak.
Orbán sebészi pontosságú eligazítása persze még nem elégséges. A vizualitásra érzékeny mai világ számára érdemes akár a Karmelita kolostorban, akár a Petőfi Múzeumban, akár a Nemzeti Múzeumban, esetleg mindhárom helyszínen egy plakátkiállítást rendezni, Múltunk a jelenünk címmel. Csak ízelítőként, két plakát a leendő kurátoroknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.