2022. június 25., szombat

A PEDAGÓGUSOK IRÁNTI SZOLIDARITÁS MEGHATÓ, DE EGYBEN SZOMORÚ ÉS MEGALÁZÓ SEGÍTSÉG

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.06.25.


Putz Ádám, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa létrehozott egy Facebook-csoportot, amelyben a pécsi vállalkozások a pedagógusok iránti szolidaritásukat kifejezve, kedvezményeket kínálnak a pécsi tanároknak, tanítóknak, óvónőknek. Bittnerné Tóth Krisztina, a PSZ Baranya megyei szervezetének elnöke azt mondja, bár örülnek a kezdeményezésnek, de azért ez az „összekalapozzuk” dolog nagyon szomorú. Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom társalapítója pedig azt: „az első reakcióm az volt, hogy ez fantasztikus, és nagyon megható. A második, hogy a mindennapi élethez szükséges dolgok megléte, és az, hogy ezt a pedagógusok meg tudják maguknak finanszírozni, az nem az állampolgárok adózás utáni jótékonyságától kéne, hogy függjön. Ez így megalázó.”

Ti a gyerekeinkkel, mi veletek vagyunk! Ennek a jelszónak a jegyében, „Közösségi Kiállás a Pedagógusokért” néven (#KKP ) indított Facebook-csoportot Putz Ádám, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa május 31-én. A csoport a pécsi pedagógusokkal szolidaritást vállaló polgárok közösségeként jött létre. A céljuk, hogy a #KKP égisze alatt a városban működő cégek és vállalkozások minél szélesebb körének bevonásával kedvezményeket biztosítsanak a méltánytalanul alacsony bérezésben részesülő pedagógusok számára.

Putz Ádám, a csoport létrehozója azt írta a Facebook-oldalon: „Tesszük mindezt abból a meggyőződésünkből, hogy a gyermekeink oktatásáért és fejlesztéséért felelősséget vállaló szakemberek, akik jelenleg méltánytalanul alacsony fizetésből kénytelenek megélni, többet érdemelnek. Eközben természetesen belátjuk és elismerjük, hogy ma Magyarországon több más társadalmi csoport is segítségre szorul, de ez a kezdeményezés most kifejezetten a pedagógusokkal való szolidaritás jegyében jött létre.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.