2022. június 4., szombat

"A RAKPART SORSÁT SZAKMAI ALAPON KELL ELDÖNTENI"

KLUBRÁDIÓ / BESZÉLJÜK MEG...
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2022.06.03.


A pesti alsó rakpart lezárása az autósok elől, biztosan növelné más útvonalak forgalmát, ezért higgadt, gondos tervezéssel, és nem radikális politikai nyomással kell ezt megtervezni – véli Szele András közlekedési szakértő.


Zárjuk le a pesti alsó rakpartot! címmel hozta le Szele András közlekedési szakértő cikkét az Azonnali.hu.

A budapesti Városháza most, a választások után tartotta időszerűnek megosztani azt az ötletet, hogy a pesti alsó rakpartot radikálisan át kívánja alakítani.

A szerző szerint ez nem közlekedésszakmai, sokkal inkább világnézeti és értékválasztási vita. A pesti alsó rakpart lezárása az autósok elől önmagában biztosan növeli a forgalmat az alternatív útvonalakon, biztosan több lesz a dugó és rosszabb lesz a levegő. A pesti alsó rakpart megnyitása a budapestiek előtt biztosan jobbá, szerethetőbbé teszi a várost.

Szele a Klubrádiónak azt mondta, hogy a ezt a vitát inkább szakmai alapon megvitatva, hosszan számos megoldási tervet kidolgozva van értelme eldönteni. Fontos lenne a rakpart átadása a gyalogosoknak, de azt semmiképpen sem lenne szabad politikai nyomással kiharcolni. Jelenleg sem politikailag, sem szakmailag nincs előkészítve.

A városvezetést kicsit radikálisnak tartja Szele, amit imponálónak talál ugyan, de nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy ellenséges környezetben nagyon könnyen elbukhat egy ilyen kezdeményezés. Fontosszempont az is, hogy az ötletet a megkérdezett fővárosiak kevesebb mint fele támogatja, ami ugyancsak kockázati tényező. Az autóvezetők pedig nem igyekeznek majd olyan döntést támogatni, amely a város forgalmasabb részeit tovább terheli
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.