2022. június 5., vasárnap

BENZINÁRSTOP: AZ OLAJSZŐKÍTÉS UTÁN MEGTISZTULT IPARÁG ISMÉT A MUTYIK SZÍNHELYE LEHET

SZABAD EURÓPA
Szerző: WIEDEMANN TAMÁS
2022.06.05.


Újra módosított a kormány a benzinárstoppal kapcsolatos rendeletén, amelyet nehéz betartani. A gazdasági válság elsodorhatja a Fudan Egyetem budapesti beruházását. Hamarosan háromezer ember kerülhet utcára, mert lejár a járványügyi veszélyhelyzet. Pártszakadás előtt a Jobbik. A hét legjobb cikkeiből válogattunk.


A külföldi rendszámú autósok is tudnak hatósági áron tankolni, ha megkenik a töltőállomás alkalmazottját. Más a helyzet a kis kutakon, ahol a tulajdonos is jelen van. Arra panaszkodnak, hogy nem tudnak megfelelni az új rendeletnek: nem tudják kétféleképp megjeleníteni az árakat, de már nem is akarják, inkább büntessék meg őket, elegük van a kormányból.

A kis benzinkutak értetlenül állnak a rendeletből következő hátrányos megkülönböztetések előtt, és arra kérték Orbán Viktort, segítsen abban, hogy a többször megfogalmazott és az akkor illetékes minisztériumhoz és az adóhivatalhoz beterjesztett technológiai és technikai értelmezési kérdéseikre választ kapjanak.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a nagy töltőállomások megoldották a kettős árazást, azonban szerinte aligha teljesen jogszabályszerűen.

Egri Gábor szerint ha a Mol gyakorlatából indulunk ki, akkor kevésbé jogkövető megoldással szembesülhetünk. Fizetéskor a kasszás beüti a hétszáz forint feletti piaci árat, majd a magyar forgalmi engedély bemutatását követően egy vonalkód leolvasásával levonja a 480 forintos hatósági ár feletti különbözetet, vagyis a vonalkód beolvasásával aktivizálódik a 480 forintos literenkénti ár. A pénztáros az alacsonyabb végösszegről nyugtát ad az ügyfeleknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.