2022. június 1., szerda

BOKROS LAJOS: AZ INFLÁCIÓ VISSZAVESZI MINDAZT A CUKORKÁT, AMIT LEGUTÓBB SZÉTOSZTOTT A KORMÁNY

KLIKKTV / TÍZ
Szerző: KlikkTV / BOLGÁR GYÖRGY
2022.06.01.


A volt pénzügyminiszter, európai parlamenti képviselő, a CEU professzora jelenleg a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem oktatójaként is megosztja a tudását. Többek között a romániai és a magyarországi élhetőség szembeállításáról is kérdezte Bolgár György a KlikkTV TÍZ című műsorában.

Bokros Lajos tapasztalata szerint Románia jóval kellemesebb, élhetőbb országgá vált, mint Magyarország. „Ez elsősorban abból fakad, hogy Romániában folyamatosan koalíciós kormányzás zajlik, nincs kétharmad, következésképpen nem tudják módosítani az alkotmányt. S ami ennek fontos következménye, nem tudják felszámolni a jogállamot.”

A Magyar Nemzeti Bank vezetését semmiképpen sem vádolná azzal, hogy megjött volna az eszük. „Ez azt feltételezné, hogy ésszerű gazdaságpolitikát folytatnak.”

„Azzal, hogy a kormány végtelen bölcsességében ársapkákat húzott például a farháttól a benzinig, csak rombolóhatást gerjeszt, eltorzítják a gazdaságot, mivel ezt nem lehet fenntartani hosszútávon. Amikor pedig ezt felszabadítják, ugyanaz történik, mint a kamat esetében, amit túl alacsonyan tartottak túl sokáig – túl magasra fog szökni túl sokáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.