2022. június 21., kedd

ELADÓSODÁSSAL VÉDEKEZNI AZ INFLÁCIÓ ELLEN

HOLDBLOG
Szerző: CSONKA ATTILA
2022.06.21.


Adott egy zseniális földrajzi adottságokkal, a Nyugat és a Kelet legjobb fortélyait ötvöző, családi kézben (elég jól) működő vállalatokkal bíró ország, ráadásul Európa kapujában. Ez a 70 százalékos inflációval, devizaválsággal és ennek tetejében elsőre őrültnek hangzó fogyasztói magatartással szenvedő-küzdő Törökország.


A török helyzetről gyakran tudósítanak a magyar lapok is. A 70 százalékos infláció olyan hír, ami felkelti az érdeklődést, különösen olyan időszakban, amikor a hazai fogyasztók életének is az egyik meghatározó eleme a dráguló megélhetés. Mi történik valójában ebben a hatalmas országban?

Cser Tamás, a HOLD Alapkezelő vezető részvényportfólió-kezelője a napokban járt ott, hogy testközelből, közvetlenül a helyi szereplőkkel találkozva tájékozódjon a helyzetről. Tapasztalatairól egy interjú keretében kérdeztem, amely teljes terjedelmében a HOLDBLOG-on olvasható el. Ezt az összefoglalót azok számára készítettem, akiket az érdekel, milyen az élet egy országban, ahol hétszer olyan gyorsan száguldanak az árak, mint itthon. (Májusban itthon 10,7 százalék volt fogyasztói áremelkedés a hivatalos statisztika szerint.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.