2022. június 22., szerda

KOCSIS MÁTÉ BEVEZETNÉ EU-S VAGYONNYILATKOZATI RENDSZER FIDESZ SZÁMÁRA KÉNYELMES RÉSZÉT

MÉRCE
Szerző: BERNÁTH LACKÓ
2022.06.22.



„A Magyarországgal szembeni brüsszeli kettős mérce sajnos a mindennapjaink része, ezért mindezt kivédendő az tűnik a legcélszerűbbnek, ha az EP-ben használt szabályokat szóról szóra beépítjük a magyar jogba. Ugyanezt a rendszert használják például Németországban is, így talán – legalább ezen a területen – elkerülhetők a nemzetközi viták.”


– védekezett támadva Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében, amelyben szerdán bejelentette, hogy pártja megváltoztatja a régóta sokat bírált magyarországi vagyonnyilatkozati rendszert.

A rendszer valóban változtatásra szorul, lényegében teljesen szabad kezet ad a politikusok kezébe, akik azt írnak bele, amit kedvük tartja, hiszen a hatóságok nem vizsgálhatják azoknak a valóságtartalmát. Így aztán mindannyian emlékszünk rá, amikor Rogán Antal lakása magától növekedett, Lázár János a fia nevén lévő nagy értékű balatoni nyaralót felejtett ki négy éven át a vagyonnyilatkozatából, Szíjjártó Péter vagyona rejtélyes milliókkal nőtt meg 2013-ra. A fideszes Farkas Sándor másfélmilliárd forintot tett láthatatlanná a vagyonnyilatkozatában. Orbán Viktor pedig a vagyonnyilatkozata alapján folyamatosan szegényedett egy jó ideig.

A módosítási javaslatot Simicskó István és Kocsis Máté közösen jegyzik, azt kedd este nyújtották be az Országgyűlés elnökének. Kocsis szerint a mostani javaslat az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozik, de még idén megalkotják a szabályokat a többi érintettre, így pl. polgármesterekre és önkormányzati képviselőkre is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.