2022. június 25., szombat

LIGETI MIKLÓS: AZ EGYSZERŰ KÖZNÉPNEK KÖZE VAN AHHOZ, HOGY MIBŐL GAZDAGODIK A KÉPVISELŐJE

MÉLYVÍZ / KLIKKTV
Szerző: KlikkTV
2022.06.24.


A kérdés az, hogy miért kell egy gyenge rendszert egy még rosszabbra cserélni? A kérdésre Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójával kereste a választ Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című adásában.

Kocsis Máté napokkal ezelőtt bejelentette, hogy Magyarországon is bevezetik az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét arra hivatkozva, hogy a hazai megfelelőjét régóta rengeteg bírálat érte. Ez a terv rengeteg kérdést felvet. Elsőként, hogy mi baj volt az eddigi szisztémával?

„Azt fontos leszögezni, hogy a hatalom említett lépése nem a fennálló problémákra reagál, amik valóban jellemzik a magyarországi vagyonnyilatkozati rendszert. Ennek a hibái könnyen beazonosíthatóak, mivel több mint egy évtizede ismétli ezeket a problémákat a Transparency, sajnos eredmény nélkül” – válaszolta Ligeti Miklós.

„Még, ha Magyarországon ez soha nem is valósult meg teljességgel, de elvileg a parlament és a kormány az egyszerű köznépet van hivatva szolgálni. Így tehát igenis köze van a népnek ahhoz, hogy miből gazdagodik a képviselője”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.