2022. június 5., vasárnap

MAGYARORSZÁGON A GYEREKEKET IS RASSZIZMUSRA NEVELIK, AHOGY A NÁCIK TETTÉK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.06.05.


Milyen ország az, ahol gyerekekkel pfújoltatnak felnőtt fehér és színesbőrű játékosokat, mert azok kinyilvánítják a fajgyűlölettel szembeni véleményüket, és szolidárisak azokkal, akiket a bőrszínük miatt támadnak, hátrányosan megkülönböztetnek, kirekesztenek, gúnyolnak és megvetnek, futballpályákon banánt mutogatnak nekik, mint a majmoknak? Milyen emberek lesznek azok, akiket erre nevelnek? Milyen ország az, amely ezt mutatja magáról, s amelyben nem lesz emiatt közfelháborodás? Ha csupán a látott mintát követik ezek a gyerekek, az is egy nemzeti tragédia.


Nincs az életnek olyan területe, ahol ne Orbán illiberális fasiszta (és náci) mentalitása érvényesülne. Ez az ember 12 év alatt teljes mértékben saját képére és hasonlatosságára formálta a magyar emberek gondolkodását és mentalitását, ami nem a zsenialitásának, hanem az aljasságának köszönhető, másrészt arra utal, hogy csak felszínre hozta az emberek lelke mélyén nyugvó gonoszt. E tekintetben tökéletes képmása a hitleri náci mentalitásnak. Ha kitiltják rasszizmus miatt a szurkolóit a stadionból, akkor megtölti rasszista gyerekekkel.

Meghosszabbítja a rasszista szurkolást Lovasberényig. Ha felnőttek nem csinálhatják, majd csinálják a gyerekek. Akkor is minden úgy lesz, ahogy ő akarja. Eltorzult, beteg ember. A magyarok pedig büszkék erre, mint a pfújoló gyerekekre. Azt hiszik, hogy ezzel különbek, ettől magyarok, hogy szembe mennek az általános emberi normákkal. Ennek a mentalitásnak a végállomása volt Auschwitz, napjainkban pedig a bucsai mészárlás.

A sportnak az ellenfél tiszteletére, emberségre, sportszerűségre kellene nevelnie a gyerekeket, a pályán és a nézőtéren egyaránt. Vannak rossz példák mindkét helyen, de ezekről a gyerekeknek tudniuk kell, hogy nem követendő példák. Ez mindenhol így van az egész világon. Magyarország a kivétel, ahol a gyerekeket szervezetten és tudatosan tanítják rasszizmusra és fajgyűlöletre, az ország miniszterelnöke védi meg és támogatja a rasszista megnyilvánulásokat, veti el az antirasszista gesztusokat.

Nem lehet véletlen, hogy az angolokkal szemben lépett pályára újra a magyar válogatott, méghozzá “zárt kapus” mérkőzésen, mert az angol játékosokkal szemben a magyar “szurkolók” korábban is rasszista megnyilvánulásokat tettek, fajgyűlölő támadásokat intéztek. A büntetésnek általában visszatartó és nevelő célzata van, de Orbán Viktort nem lehet nevelni, az még az apja fejberúgásaival sem sikerült. Ha nem mehettek be fajgyűlölő felnőttek, akkor beküldenek 14 év alatti gyerekeket, akikkel ugyanúgy pfújoltatják a színesbőrű játékosok melletti antirasszista kiállást.

Az a kép, amit Orbán Magyarországa ezzel a magyar nemzetről mutat, hátborzongató. Az egykori öngyilkos miniszterelnök szavai, miszerint a “legpocsékabb nemzet” vagyunk a világon, enyhe és önfényező kifejezések a jelenlegi valósághoz képest. Amit Orbán mutat Magyarországról, arra a legenyhébb kifejezés, hogy “okádék nemzet” vagyunk, és mivel ennek a nemzetnek a tisztességes és becsületes tagjai képtelenek megvédeni saját magukat és kinyilvánítani az ellenérzésüket ezzel szemben, ez a mocsok ráragad minden rendes magyar emberre. Akik nem rasszista nácik, azokra is.

Mert nemcsak az minősít egy országot, egy nemzeti közösséget, ahogy egyes tagjai, főként az országot képviselő hivatalos kormányzata cselekszik, hanem az is, ahogyan a nemzeti közösség, az ország lakói reagálnak erre. Márpedig az a közhangulat, uralkodó közvélemény, amely nemcsak érzéketlen, nemcsak elutasító, hanem tüntetően ellenséges a fajgyűlölet elleni kiállással szemben, az kilóg a civilizált nemzetek sorából. Magyarország ma olyan a világban, amilyen a náci Németország volt a II. világháború előtti Európában. Csak a népirtó, tömeggyilkos orosz államhoz fogható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.