2022. június 22., szerda

MAJTÉNYI LÁSZLÓ: A KÖZJOG MINDÖSSZE KRÉTARAJZ A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉS RENDSZERÉN

KLIKKTV
Riporter: NÉMETH PÉTER
2022.06.21.


Kocsis Máté azt javasolta, hogy a 2024-es önkormányzati és európai uniós választásokat egy időben tartsák meg. Az ok a gondoskodó kormány részéről 15 milliárd forint megspórolása lenne. A terv feltételezhető hátteréről is beszélt Majtényi László volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke Németh Péter vendégeként a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

„Annak még nem néztem utána, hogy ehhez szükséges-e az alaptörvény módosítása, nem kizárt, ráadásul öt percbe sem telik a kétharmadnak. ’Szólunk a jogászoknak ’oszt annyi’, szokta mondani a napsugaras miniszterelnök.”

A volt adatvédelmi biztos szerint az bizony az „egymillió forintos kérdés”, hogy hitelesnek tekinthető-e visszatekintve a választások előtti ellenzéki összefogás. „A válasz bonyolult. Az én egyik válaszom erre az, hogy ésszerűnek látszott, de a történtekre nincs magyarázat. Vagy azon kívül található, amit egyébként egy választásra készülve pártok gondolni tudnak. Így működik az autokratikus rendszer: ha az egész közjog egy krétarajz egy olyan felületen, ami maga a nemzeti együttműködés rendszere, akkor ne csodálkozzunk az ilyen eredményeken.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.