2022. június 13., hétfő

MÉLYEN KELL MOST A ZSEBÜKBE NYÚLNIUK A NYARALÓKNAK - CSAK ÚGY SZÁGULDANAK AZ ÁRAK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.06.13.


A balatoni szezon még várat magára (a kép most szombaton készült), az viszont már most látszik, hogy itthon is jócskán megdrágul a nyaralás. A külföldre utazók közben elborzadva figyelhetik a forint gyengülését. Az idén alighanem minden korábbinál alaposabb kalkulációnak kell megelőznie meg a pihenést.

Az idei nyaralást már nem a járvány, hanem a pénzhiány akadályozza – állapította meg egy felmérés. A tavalyinál is többen, a 30-59 éves válaszadók 58 százaléka jelezte: nincs olyan anyagi helyzetben, hogy beleférjen a költségvetésébe egy vakációzás. A kutatás óta eltelt idő alatt a helyzet egészen biztosan tovább romlott. Már csak azért is, mert az árak emelkednek, a forint pedig gyengül.

Nem csak azok pénztárcája szenvedheti meg a helyzetet, akik vakációzást terveznek, még az eseti hűsítő csobbanások is jócskán többe kerülhetnek. A Fürdőszövetség az RTL-nek elmondta: kiugróan, 20-25 százalékkal drágul a strandolás országszerte. Ezer forinttal többe kerülhet egyetlen belépő a tavalyinál. Az önkormányzati cégek másfél évig nem emelhettek a koronavírus miatt, most, hogy engedi a kormány, kivétel nélkül növelik áraikat. Mindenütt az energiaár-robbanásra, illetve a bérköltség megugrására hivatkoznak.

Budapesten a Paskál fürdőbe a hétvégi napokon több mint 10 ezer forintért mehet be egy 4 tagú család. A Gellértbe már 7600 forint egyetlen felnőtt belépő – szekrényhasználattal. Gyulán 2650 forintról 3200-ra drágult a felnőtt napijegy. Élménymedence és szaunahasználat nélkül. Ezekkel együtt jóval drágább. A Fürdőszövetség szerint, ahol az elmúlt 10 napban nem változtattak, a következő néhány hétben emelnek majd az árakon...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.