2022. június 11., szombat

ORBÁN A LEGISMERTEBB ANTISZEMITA VÁDAT ÉS NÁCI KÖZHELYET FOGALMAZTA MEG SOROSSAL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.06.10.


Orbán már 2018-ban elsütötte azt a neonáci szöveget az egykori közszolgálati rádióban, hogy Soros György nem szereti a keresztényeket, s mivel Soros György a neonáci irodalomban maga a zsidó világösszeesküvés, az antiszemita mondat jelentése az, hogy a zsidók nem szeretik a keresztényeket. Ez ebben az összefüggésben már értelmes mondat, ez az egyetlen értelmezési lehetősége, mert a “keresztény” megkülönböztetésnek másképp nincs értelme, mert általában a “keresztényeket” nem lehet szeretni vagy utálni, csak egyes embereket lehet, a vallásuktól függetlenül.

Viszont “keresztényeket” csak azért lehet nem szeretni, ha keresztények. Vagyis aki nem szereti a keresztényeket, az a kereszténységet nem szereti, és ha ez éppen a zsidó világösszeesküvés jelképes figurája, Soros György, akkor ez a zsidókról szól, hogy ők nem szeretik a kereszténységet (és a keresztényeket). Miközben itt olyan keresztényekről van szó, akik a kereszténységet azzal definiálják a magyar történelemben évszázadok óta a Horthy-rendszerig bezárólag, hogy keresztény az, aki nem zsidó. Magyar az, aki keresztény, keresztény az, aki nem zsidó, tehát a zsidó nem magyar.

Ez a keresztény-nemzeti identitás, amelynek csúcspontján egy magát harcos antiszemitának tartó kormányzó alatt csaknem félmillió magyar zsidót deportált haláltáborba a magyar állam. Orbán keresztényfasiszta rendszere pedig ennek a rendszernek az ideológiai örököse, erről szól az illegitim alaptörvény preambuluma. Ez egy alaptörvényben rögzített antiszemita, fasiszta, náci rendszer, s mint ilyen, ellenségének a liberális zsidó világrendet tekinti, legfőbb bűnbakja pedig a zsidóságot szimbolizáló Soros György. Aki pedig ezt kitalálta és képviseli, az egy náci: a neve Orbán Viktor.

Orbán annak kapcsán hazudta 2018-ban, hogy Soros (és az “emberei”) nem szereti a keresztényeket, hogy Európában “népességcserét” akar végrehajtani, amiből egy szó sem igaz. Ez is egy tipikus összeesküvéselmélet, miközben Soros György csak a valódi háborús menekültek befogadását javasolta az érvényben levő nemzetközi törvényeknek megfelelően, és nyílt társadalma elutasítja a faji, vallási megkülönböztetést, kirekesztést és faji, vallási alapon történő jogfosztást. Ez a demokratikus jogállamok minimuma, minden ENSZ alapokmány alapvetése.

Orbán hazudott, és a hazugsága alapján fogalmazta meg az antiszemita vádat, hogy Soros nem szereti a keresztényeket. Ezzel szemben az igazság az, hogy azok a “keresztények”, akik a zsidókkal szemben határozzák meg a kereszténységüket (ami totálisan ellentétes a Bibliával, mert a kereszténység zsidó vallás, a zsidó vallás beteljesedése a zsidó Messiásban, amiből a nem zsidó pogányok is részesülnek, ha elfogadják a zsidó Messiást és hisznek az engesztelő áldozatában), bibliai értelemben még csak nem is keresztények. Viszont ők azok, akik nem szeretik a zsidókat.

Tehát nem Soros az, aki nem szereti a keresztényeket, hanem a magukat kereszténynek nevező antiszemiták nem szeretik a zsidókat. Nem Soros nem szereti a keresztényeket, hanem Orbán nem szereti a zsidókat. Ezért sorosozik. Ebben a keretben értelmezhető az a legújabb megszólalása, amely szerint Soros György érdeke a háború, mert keresni akar rajta. Hogy világos legyen az, hogy ez nem csak egy emberről szól, Orbán “üzleti körökről” beszél, őket “szimbolizálja Soros György”. Ezek pedig a “tudjukkik”, a zsidó pénzvilág, a zsidó “háttérhatalom”. Ez tőrőlmetszett náci elmélet.

A hitlerista, náci, fajgyűlölő, antiszemita szennyirodalom egyik legjellemzőbb alapvetése, hogy a történelem során minden háború mögött a zsidók állnak. A náci karikatúrák ábrázolják a zsidókat a pénzes zsákokkal, amint a kezüket dörzsölik a háború miatt. Az, hogy a zsidók robbantják ki a háborúkat, hogy keressenek rajta, az egyik legismertebb és legócskább antiszemita közhely. Orbán ezt adta elő miniszterelnökként, amikor Sorosról és az általa szimbolizált “üzleti körökről” beszélt, mint akik abban érdekeltek, hogy minél tovább tartson a háború, mert pénzt csinálnak belőle.

Mintha nem az Orbán által támogatott és védelmezett Oroszország támadta volna meg Ukrajnát, és nem rajtuk múlna, hogy meddig tart a háború. Orbán úgy rövidítette volna le a háborút, hogy a szankciókat és az ukránok nyugati segítségét elutasította volna, ha tudja. Ez az Orbán-féle békepártiság, hogy az oroszok ellenállás és következmények nélkül elfoglalhassák Ukrajnát, egy szabad és független országot. A háborúpártiságot pedig az jelenti, hogy támogatja a Nyugat, ha a szabad és független ország védekezik az orosz terrortámadás, tömeggyilkos és népirtó agresszió ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.