2022. július 26., kedd

A SZOMSZÉD REZSIJE

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.26.


Kormányunk osztott-szorzott, és közzé tett egy számot, miután a rezsicsökkentés csökkentése nevű új magyar fogalom kétségbeesésbe taszította a mimagyarokat. Minielnök elvtárs ugyan elmondta az atyai tanácsot, miszerint mindenki készít családi költségvetést, és, ha ezt elvégezte, meglátja, mire futja és mire nem. Minielnök elvtársnak ez volt az utolsó szava ebben a témakörben, aztán elindult a náci mezőkre fajvédőnek, mert az nem zavarja a mimagyarokat, ellenben, ha megfagynak, az már kezdi érdekelni őket, de az sem eléggé. Momentán még negyven fok van, a mínuszok oly távolinak tűnnek.

Kormányunk is megnyugtatott, nem kell annyira beszarni, illetve nem mindenkinek. De akkor mennyinek, illetve ki esik bele abba a kategóriába, hogy eljővén a számla, azt nem tudja kifizetni egyáltalán. Azért, mert nem keres annyit, amennyit a csekk mutat. Az ilyen élethelyzet már elég húzós, az ilyennek távlatai, de jelenje sem nagyon van, egy ilyenbe belekerülve indul az ember a sufniba a kenderkötélért, hogy kissé késve, de eleget tegyen Kövér elvtárs egy korábbi bájos kérésének. Minielnök elvtársnál nem tudjuk, ki készíti a család költségvetését, de aggódnia nem kell, mert a bevétel rovat a duplájára emelkedett.

A miniszterek, államtitkárok is reménykedve várhatják az első megemelt számlát. Minielnök elvtárs róluk is gondoskodott, mert hogyan venné ki magát az, ha mondjuk Rétvári elvtársnál kikapcsolnák a villanyt, elzárnák a gázt, és kénytelen volna a parlamentbe melegedési céllal bejárni, mert más haszna úgysincs. Nem cukkolom én ezzel a magunkfajtát, hanem csak ténymegállapítok, hogy van, akinek nem kell tartania a bizonytalan jövőtől. Gulyás Gergely is sóhajtva mondta még a cirkusz, elején, hogy ő nagy valószínűséggel nem kerül bajba, amikor a postára kell fáradnia a sárga csekkel. Meg spórol is. Nem kapcsol villanyt.

Mások azonban épp bajban érzik magukat, így kormányunk közzé tett valami számokat, hogy nem is fognak olyan sokan megfagyni ebben a mi Paradicsomunkban. Azt írják ezek a drága emberek, hogy 5,6 millió áramfogyasztó közül 4,2 millió az, aki szerintük átlagfogyasztó. Közbevetőleg egyébként azt sem tudja senki, az átlagfogyasztás a hasra csapáson kívül milyen más módszertannal állapítódott meg, de már ez sem érdekel senkit. De nini, itt van nekünk 1,4 millió fogyasztó (esetleg a védett családtagokkal kiegészülve), akiket a kormány (Orbán) kőkeményen megszopat, és akkor a gázról nem is beszéltünk. Most fogunk.

Kormányunk valahonnan előhúzott adatai szerint a gázfogyasztók 3,5 millióan vannak kies hazánkban, közülük az optimista számítások szerint is 2,6 millió az úgynevezett átlagfogyasztó, itt is kaptunk tehát majdnem 1 millió embert (plusz védett családtagok), akik reszkethetnek a számlától. Összeadva a két halmazt – bár értelemszerűen vannak átfedések – ez uszkve 2,5 millió mimagyar ember (kiegészülve a pátyolgatott családdal), akikkel kőkeményen ki van cseszve. Momentán csak azt nem tudjuk, mennyi ebből az, aki egyszerűen képtelen kifizetni a számlát, és akit így a rendszer egészen profánul halálra ítélt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.