2022. július 30., szombat

“ADOLF HITLERTŐL TÁVOL ÁLL A RASSZIZMUS MINDEN FAJTÁJA” MI NEM A VISSZAEMLÉKEZÉSEINKBEN ÍRJUK MEG A VÉLEMÉNYÜNKET A CARLS SCMITT SZEREPÉT BETÖLTŐ NAVRACSICSRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.29.


“Adolf Hitlertől távol áll a rasszizmus minden fajtája” – mondta volna Carl Schmitt, akit Hitler jogtudósának neveztek, és nevéhez fűződik az illiberális hitleri náci állam jogrendjének ideológiája. Donald Tusk ugyan Orbán Viktorra mondta, hogy Carl Schmitt büszke lenne rá, ami minden bizonnyal így is van, de gyakorlati szempontból Orbánnál sokkal közelebbi párhuzam vonható Carl Schmitt és Navracsics Tibor között, aki ugyan nem teoretikus elme, viszont az illiberális Orbán-rendszer jogi kereteinek megalkotójaként gyakorlatba ültette Carl Schmitt uralmi teóriáját.

“Orbán Viktortól távol áll a rasszizmus minden fajtája” – mondta Navracsics Tibor azután, hogy Orbán Tusványosoan egyértelműen és világosan az európai és az Európán kívüli fajok keredéséről beszélt, és kijelentette, nem akarja, hogy kevert fajú nép legyen a magyar nép. Navracsics ezt a 444.hu interjújában mondta, amelyben arra a kérdésre, hogy mit gondolt először, amikor hallotta a fajkeveredésről szóló szöveget, azt válaszolta: azt majd csak “visszaemlékezéseiben” írja meg.

Ez mindent elmond Navracsicsról, és arról a karakterről, amit megtestesít, és amely elsőszámú felelősséget visel azért, hogy a 21. századot Magyarország egy náci vezér fasiszta diktatúrájában tölti, ahelyett, hogy élne a szabadság lehetőségével, és behozta volna az Európától való lemaradást. Navracsicsnak van egy magánvéleménye, amit most nem árul el, csak a “visszaemlékezéseiben”, és az nem egyezik a hivatalos véleményével (miszerint “Orbán Viktortól távol áll a rasszizmus minden fajtája”), mert akkor azt nyilvánosan elmondhatná.

Ezek a jellemtelen, aljas, korrupt gazemberek, akik a tudásukat, a tehetségüket egy emberi szörnyeteg szolgálatába állítják, pontosan tudják, hogy kit szolgálnak, de azt elhallgatják. Megírják majd a visszaemlékezéseikben, amikor már nem lesz semmi kockázata és tétje. Ezt az embert tartják normálisabb magyar körökben is az Orbán-rendszer “emberi arcának”, és ahhoz képest, hogy nyílt, őszinte és elkötelezett nácikkal, fasisztákkal van körülvéve, annak is számít, csakhogy a felelőssége éppen ezért sokkal nagyobb.

Navracsics nem “emberi arc”, hanem egy aljas gazember, aki nélkül az Orbán-rendszer nem jöhetett volna létre. Ő volt az, aki kétharmados törvényekbe öntötte a náci politikai akaratot, a Carl Schmitt téziseire épülő fasiszta-náci államot, amely elveti a liberalizmust, szétválasztja a “demokráciát” és a liberalizmust, a demokráciát és a diktatúrát nem tartja egymást kizáró tényezőknek, amely ellenségre és barátra osztja világot, és egy “szuverén” akarat döntésére bízza a világot a jog és a demokratikus intézmények, a jogállam helyett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.