2022. július 12., kedd

AZ AMERIKAIAK NINCSENEK TISZTÁBAN AZZAL, HOGY MIT JELENT AZ ORBÁN-RENDSZER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.11.


Az ellenzék felelőssége, hogy konszolidálja Orbán rendszerét, ezért minta lehet Amerikában és a világban.


Még a Trump által radikalizált és a szélsőjobboldalt felerősítő republikánus pártban sincsenek tisztában azzal, hogy Orbán rendszere mit jelent, mert ha tudnák, akkor Orbánt inkább kitiltanák Amerikából, nem pedig meghívnák a CPAC-ra (Conservative Political Action Conference) nyitóbeszédet mondani. Mivel Orbán az utóbbi időben az amerikai keresztényfasizmus motorjának számító evangéliumi pünkösdi-karizmatikus mozgalom (ehhez tartozik Magyarországon a Hit Gyülekezete) témáit vette át (az abortusz kivételével) jobboldali “sztár” lett Amerikában.

Csakhogy az őt sztároló republikánusoknak fogalmuk nincs arról a primitív fasiszta diktatúráról, amely a demokratikusnak látszó díszletek mögött működik. Nem tudják, hogy a KGB-hez hasonló, a politikai vezetés legfelső szintje által irányított titkosszolgálat figyeli a civilszervezeteket és a sajtót, hogy egyik napról a másikra kinyírták a New York Times magyar megfelelőjét, a legnagyobb magyar napilapot, a Népszabadságot. Megszálltak szerkeszőségeket, megszüntetnek újságokat, propgandagyár működik, szinte csak állami propaganda jut el az ország háromnegyed részéhez.

De ha néhány trumpista vadbaromnak ez még tetszene is, Mészáros Lőrinc már kiverné a biztosítékot, ha tudnának róla, mert azt még ők sem szeretnék, hogy az elsőszámú vezető felszámolja a szabad piacot, a szabad versenyt, minden tulajdont, bevételt és pénzt az ő engedélyével juttatnak annak, akinek akarnak. Ahogy a trumpista szélsőjobboldali republikánusok azt sem szeretnék, ha az amerikai Alkotmányt egy párt iPad-en írt ideológiai szörnyszüleményével váltanák fel, amit úgy cserélgetnek, mint más a gatyát, és Orbán az ideológiát.

Hiába az, hogy már ide-oda egymástól tanulnak az amerikai és a magyar keresztényfasiszták, és próbálják a republikánusok is manipulálni a választásokat különféle trükkökkel, azt azért akkor sem szeretnék, ami Magyarországon van, hogy Orbán az orosz és a posztkommunista ázsiai diktatúrák mintájára felszámolta a szabad, egyenlő és tisztességes választásokat. Ami az unortodoxiát illeti a gazdaságban, azt sem szeretnék, hogy néhány vadbarom hazavágja a dollárt úgy, hogy két hónap alatt tíz százalékot meghaladó infláció legyen, néhány év alatt pedig csak a felét érje a dollár.


Trump bármennyire is az orosz fasizmus és nácizmus híve, a tömeggyilkos Putyin imádója, azt azért nem sok amerikai szélsőjobboldali keresztényfasiszta szeretné, ha a leválthatatlan vezetőjük egy oda-vissza zsarolható, korrupt orosz báb lenne, mint amilyen Orbán, aki az utolsó szegig kiszolgáltatta Magyarországot az oroszoknak. Emiatt megszűnt a magyar önrendelkezés, az ország az orosz diktátor kezében van. Orbán Amerika és a Nyugat ellensége, Putyin beépített ügynöke. Meg kell nézni az orbánista kormánysajtót, ahogy fröcsög az amerikaellenes gyűlölettől és uszítástól.

Az evangelical fundamentalista neoprotestáns keresztényfasiszta jobboldal, amely túltesz a középkori katolikus egyházon, amely elől az ősei Amerikába menekültek, nagyon boldog, hogy Orbán betiltotta alkotmányosan a melegházasságot, pedofilnak bélyegezte a melegeket, nem ismer el transzneműeket, a genderproblémával született gyerekek nem kaphatnak segítséget, hanem maguk és családjaik vergődhetnek vagy bujdoshatnak a problémájukkal másodrendű állampolgárokként, kigúnyolva, megvetve és leköpdösve, amíg öngyilkosok nem lesznek. De ez nemcsak ennyi.

Az amerikai evangelical pünkösdi-karizmatikus mozgalom a média által gyűjthető hatalmas pénz miatt elszakadt a valódi keresztény hittől, a népszerű tévéprédikátorok pénzéhsége, a hatalom szeretete és az FBI-tól, valamint az adóhivataltól való félelme miatt összefonódtak a politikával, a republikánus párttal, s csak azt tudták adni cserébe, amit a középkori katolikus egyház: ideológiai államot, s nem tudják mással manipulálni sem a híveiket, sem a politikusokat, csak az “erkölccsel”. Ezzel visszatértek a politikai katolicizmushoz, ami ellen egykor létrejöttek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.