2022. július 16., szombat

AZ EU LEBUKTATTA ORBÁNT, HOGY HAZUDOTT A REZSICSÖKKENTÉSRŐL, NINCS “ENERGIA-VESZÉLYHELYZET”

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.14.


Egyre kapkodóbb a rezsim propagandája, egyre rosszabbul teljesít a NER: nem számítottak arra, hogy az “energia-veszélyhelyzetre” való hivatkozás miatt lebuktatja őket az Európai Bizottság, mert ilyen veszélyhelyzet kihirdetésének meghatározott okai és szabályai vannak. Csak akkor lehet “energia-veszélyhelyzetet” hirdetni, ha egyértelműen veszélybe kerül az ellátás. Ha nincs ilyen veszély, akkor az “energia-veszélyhelyzet” kihirdetése jogszerűtlen (magyarul: törvénytelen). Nemcsak hazudtak, törvénytelenséget is követtek el a rezsicsökkentés megszüntetésének hivatkozásával.

Az Orbán-rezsim arra hivatkozva jelentette be a rezsicsökkentés “módosítását”, hogy “energia-veszélyhelyzet” van. Erre hivatkozva olyan alacsony évi átlagfogyasztást neveztek meg, ami senkinek nem teszi lehetővé, hogy a rezsicsökkentés rá érvényes legyen (kivéve, ha a téli hónapok egyik felében nem fűt és megfagy). Így azt mondhatják, hogy a rezsicsökkentés nem szűnt meg, csak nem felelt meg a lakosság annak a követelménynek, hogy nem lépheti túl az általuk meghatározott átlagfogyasztást. Nem az Orbán-rezsim, hanem a lakosság tehet róla, ha százezereket kell fizetni érte.

Ennél nagyobb szemétség és átverés még a Nemzeti Együttműködés Rendszerének abszurd és ocsmány történetében is kevés van, de még a tetejébe a hivatkozás is hamis. Energia-veszélyhelyzetre hivatkoztak, amiről az átlag magyar polgár semmit nem tud, csak megijed és elhiszi, hogy ez az indok. Csakhogy az “energia-vészhelyzet” körülhatárolt jogi fogalom, amelyet akkor lehet kihirdetni, ha veszélyben van az energiaellátás. Ilyen azonban nincs, ezért ez egy hamis indok. A valódi ok a gazdasági csőd, amit Orbán idézett elő, ezért nem tudják a rezsicsökkentést megtartani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.