2022. július 13., szerda

AZ IGAZSÁGOS ESETE A KATÁZÓ KISVÁLLALKOZÓKKAL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.07.13.


Nagyon megmérgesedett az Igazságos, amikor hírét vette, hogy mire készülnek a martalócai. Még hogy az én népemet csicskáztassák, verte az asztalt az Igazságos, de úgy ám, hogy csak rengtek bele a Karmelita Palota falai. Nem engedem, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát, tette hozzá, és megintlést az asztalra csapott.


A katáról volt persze szó, a kisadózok tételes adózásáról, ennek kinyírása hozta ki a sodrából az Igazságost. Nem véletlenül: tudható volt, hogy amióta világ a világ, ő mindig csak a népe jólétét és biztonságát tartotta a szeme előtt, a focit leszámítva neki soha más nem volt fontos. Nem érdekelte sem a pénz, sem a hatalom, de még minden más földi hívság is hidegen hagyta. Falusi fickó volt, így mondta magáról egyszer viccesen a rádiójában, aki, ha bántják az ő szeretett lakosságát, nem szokta szó nélkül tűrni.

– Mi a fene baj van azzal a katával? – tombolt dühében az Igazságos. Magához kérette a főmartalócot, hogy rákérdezzen a történtekre. Amikor értesült a részletekről, annyira felzaklatódott, hogy még a házelnök is megirigyelhette volna. Hoztak neki nyugtatókat, itallal kínálták, felolvasták a kedvenc futballcsapatának összeállítását, de semmi sem hatott rá pozitívan. Tombolt dühében, amiért már megint az ő szeretett lakosságát cseszegetik. A magyar embereket, akikről olyan szépen szokott beszélni, hogy néha még a szeme is könnybe lábad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.