2022. július 25., hétfő

HÁNY MILLIÓ KOLDUS LENNE KIVÁNATOS?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2022.07.24.


Mi vagyunk a nyugdíjas magyar farkasok.
Fázunk és éhezünk, részünk minden nyomor, de szabadok vagyunk!
Szabad fáznunk, szabad éheznünk, szabad nyáron megfőni, télen megfagyni saját lakásainkban - még szerencse, hogy szabad elutaznunk télen is nyaralni Dubaiba, szabad nyaranta iszogatnunk jachtunk fedélzetén a 2016-os évjáratú Conti Romanee-t a francia Riviérán, csak az a baj, hogy nincs hozzá pénzünk - de kit érdekel?
Hiszen ha lenne, akkor elutazhatnánk, semmi sem tiltja, addig is tervezgethetjük a szép jövőt.
Hidd el, ez az ország a létező világok legjobbika, ez a korszak a magyar nyuggerek aranykora, és aggódnunk sem kell, hiszen mi bőven beleférünk egyrészt az átlagos áram és gázfogyasztásba, másrészt a gatyánkba is.
A kettő között szoros korreláció áll fenn, hiszen mire kifizetjük a közüzemi díjaknak nevezett sarcot, addigra nem marad pénzünk ennivalóra, különös tekintettel az inflációra - vége van a nyugger divatos, de egészségtelen püffedtségének.

Erről tudnunk kell, hogy oka a tőlünk ezer kilométerre zajló fegyveres konfliktus, mely korábbi nagy szerelmünk, az ukrán állam és korábbi megbízható és megfizethető energiaellátónk között zajlik.
Ha ők nem verekednének, a nyugger élete virágba borulna, és a nyugdíjas kosarat degeszre lehetne tömni csirke farháttal és szavlejárt pudingokkal, de így...
Még így is szerencsénk van, hiszen Nagyurunk megvéd minket, ami csak azért nem eléggé hatékony tevékenység, mert ellenségeink általa vélt listáját nem ő vezeti.
Végtére is nem hülye, hanem minden vármegye ura, aki rajta tartja kezét a zsebünkön, és gondoskodik főispánjairól, vazallusairól és egyéb jószágairól, nem felejtve rendszeresen szembeköpni a magyar társadalmat: látod pupák, én még ezt is meg merem tenni!
Valamit azért érezhetett, mert a választások előtt telecsinált divatos gatyáját erősen körüllengte a büdösség.
Sajátláb és férje farokfelcsapva menekültek Spanyolországba, a NER lovagjai szorgalmasabban ásták a menekülő-alagutakat, mint Faria abbé és Jean Valjean If várából, Nagyurunk pedig aggódva szemlélte a hatvanpusztai Ratschanze építését, készen lesz-é időre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.