2022. július 21., csütörtök

HOLODA ATTILA: HAZUGSÁG, HOGY KIZÁRÓLAG CSAK A MAGYAROK VÉDIK A FOGYASZTÓKAT REZSICSÖKKENTÉSSEL 2. RÉSZ

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.07.21.


(Az előző részt itt olvashatják)

A magyar családok fogyasztása nagyságrendileg egy középátlag érték alapján földgázból olyan 3000-3200 köbméter, villamosenergiából alsó hangon 3000-3200 kilowatt – nyilatkozta Holoda Attila, energetikai szakértő. Elmondta, az átlagfogyasztást úgy határozták meg nálunk, hogy mindenkinek fizetni kelljen.

Hozzátette: „a Fidesz az első olyan kormány, amelyik ugyan a családok védelméről papol meg hazudozik, belengette, hogy egy bizonyos réteget – ők a fogyasztók negyedét mondták, szerintem a felét – kilökik a szabadpiacra. Ilyen a világon nem volt még soha, remélem nem is lesz, és meggondolják magukat” – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a bértárolásban van logika.

Hol abban a logika?

A bértárolásban van logika, a szerbeknek viszonylag kevés a tárolói kapacitásuk. A földgáztárolójuk nem túl nagy, annak idején azt is a mi segítségünkkel építették. Egyébként pedig a szerb gázfogyasztás nem olyan nagy, mint a magyar. Mi 9,5-10 milliárd köbméter fogyasztunk évente, a szerbek meg 7,5-et. Ott leginkább a távhőcégek használják a földgázt, de arányait tekintve sokkal kevesebbet. Akkor miért vennének most tőlünk, ha az oroszoktól annyit kapnak, amennyit akarnak. Ellentmondások tömege érezhető, attól kezdve, hogy kiviteli tilalom van, aztán mégsem, Szijjártónak be kellene szerezni a gázt és nem eladni, ráadásul a magyar lakosságnak folyamatosan bizonygatják, senki ne ijedjen meg, itt van a gáz, már betároltuk, már 45 százalék felett van a teljes tárolói kapacitás a kereskedelmi részét tekintve. Ebből következően a stratégiai tárolóban már 60 százalék fölött van a tárolt készlet, a nem stratégiaiban, hanem a kereskedelmiben 40 százalék körül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.