2022. július 15., péntek

JELENTÉS A TEHÉNLEPÉNY ALÓL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2022.07.15.


Tegnap számolás közben hagytuk oda a jó magyari népet, midőn kockás papírja fölé hajolva szuszogva osztott és szorzott, vajon éhen döglik vagy megfagy-e a Fidesznek köszönhetően, és mára kiderült, hogy igen. Vagy egyik, vagy a másik, vagy mindkettő öröm éri majd őtet az őszön-télen. Olybá tűnik, úgy nagyjából az maradhat a rezsicsökkentésben, aki egy darab huszonötös égővel, világít, a patakpartra jár mosni, tábortűzön főz a szoba közepén bográcsban, és értelemszerűen emellett is melegszik. Kicsit kormosak lesznek a falak, de annak idején a barlangé is az volt, ahová a kedves papa bölényeket rajzolt rituális célzattal, mert Isten akkor még nem született meg.

Mára viszont már el is hagyott minket. Kormányunk úgy kommunikálta a rezsicsökkentés szűkítését, hogy abban a magyari népek háromnegyede benne marad, a megadott kvóták azonban nem erre engednek következtetni. Úgyhogy a magyari népek tegnap dél körül elkezdtek nyüszögni, föl-, fölkiáltottak, hogy mi lesz velünk nagymama, de megadjuk a választ helyette, a gatyáját is ráfizeti a rezsire, aki nem a fentebb ábrázolt módon él. Összefoglalva tehát helyzetünket, egyáltalán nem rózsás, ráadásul kilátástalan, tehát rohadt nagy a baj. Nem kellene ennek így lennie, ha Orbán nem lop és hazudik, de azt tette, eltűnt az a pénz, amiből európai ország épülhetett volna, és most már minden késő.

Úgy nagyjából és egészében a megszabott kondíciókkal a rezsicsökkentésnek vége, gyakorlatilag tehát Németh Szilárd hivatala megszűnt. Ehhez képest Németh Szilárd abban a helyzetben, amit most pár sorban fölskicceltünk, teli pofával nyilatkozgat, és van képe azt mondani, hogy a magyari ország az egyetlen Európában, ahol a magyari embereket rezsicsökkentés védi. Ámde: másutt azért úgy-ahogy, még ki tudják fizetni azt a kurva rezsit, míg a tegnapi számolás után nekünk az jött ki, mi nem nagyon. Mert még egyszer mondjuk, az oligarchák – így Orbán – zsebében van az a pénz, amiből olyan gazdaság és társadalom lett volna építhető, ahol európai bérek vannak.

Ilyenek azonban nálunk nincsenek. Itt állunk hát csupasz seggel a nyomor küszöbén, és ilyen idiótákat kell hallgatni, mint a rezsibiztos és a haverjai. És mondanak egészen elképesztő dolgokat. Gyurcsány például tegnap reggel szinte megkönnyebbülten sóhajtott fel, azzal a téves elképzeléssel, hogy ezt azért már nem tudják rákenni, szóval Ferencünk azt mondta elhalóan, hogy na, most tessék gyurcsányozni. És gyurcsányoztak, csezmeg. Kifejtve azt, hogy a rezsicsökkentést egyedül Gyurcsány akarja eltörölni, illetve kicsivel később, hogy ő a nejével (Dobrev) zavargásokkal készül vissza a hatalomba, miközben Klára asszony még soha nem járt arrafelé. Úgyhogy totális a káosz, de legfőképp a rinya a Fidesz berkeiben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.