2022. július 16., szombat

MINDEN VILÁGOS

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.07.15.


Orbán szakértői pontossággal és kifinomult érzékkel elemzi a helyzetet: beköszöntött a háborúk kora. Harcolni kell az energiaárakért, az elviselhető rezsiárakért, a megélhetési költségekért, a munkahelyekért. Európa tüdőn lőtte magát. Tévedés történt a szankciós politikával. Kénytelenek vagyunk az átlag feletti fogyasztásra kivetni a valódi árat.
Eddig minden világos: hibás Brüsszel, hibás Európa, mindenki hibás, ám Orbán és nyakig beszari, számító csatlósai egyáltalán nem cseszték el aljas, hazug, kizárólag az övéiknek kedvező gazdaságpolitikájukkal az elmúlt évtizedet, például a látványpékség-kiadásaikkal, vagy a rezsicsökkentés nevű giga átveréssel, amellyel kizárólag magukat ajándékozták meg, ám annak minden terhét a teljes lakossággal fizettetik meg.
Ám mindeközben Orbán annak is hangot adott, hogy a Soros György típusú üzletemberek nyerészkednek a háborún, a Soros György félék, akik – mint tudható - nem mások, mint egyszerű háborús uszítók.
Tényleg szeretném tudni, kiket kell a Soros György „típusúak” alatt érteni, kik azok a Soros György „félék”, akik háborús uszítók, akik nyerészkednek a háborún és akik „mozgósítják a hálózatukat”?
Gyanítom, Orbánnak most kerülhetett a kezébe az a vaskos szennyirodalom, amely az első világháború idején is a „Soros György „típusúakat” és a Soros György „féléket” nevezte meg háborús uszítóknak, akik a háborúból nyerészkednek, például szándékosan használhatatlan, bőrnek álcázott, ám papírral kitömött cipőket gyártanak, hadd fogyjon azokból minél több, „mozgósítva a hálózatukat” manipulálnak a fegyvergyártással, a szénszállítmányokkal, s „az általuk fizetett elemzők és újságírók” révén hamis hírekkel befolyásolják a közvéleményt, miközben „mozgósított hálózatuk” halálos veszélyt jelent a keresztény Európa egészére.
Ezt bizony még a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei című, Orbán környezetében változatlan népszerűségnek örvendő pamflet sem mondhatta volna szebben.
De persze ez is, kiváltképp ebben a helyzetben, abszolút ártalmatlan szöveg, mentes minden alattomos pocsékságtól és undorító aljasságtól – fogják majd mondani egyesek, akik szintén a velejéig elcseszett orbáni gazdaságpolitika haszonélvezői voltak.
Mellesleg ennek a hatalom mellé rendelt jellemtelen csicskaállapotnak szintén megvan a maga jelentős irodalma.
Tolle, lege!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.