2022. július 16., szombat

MOST MÁR AKÁR FÖL IS FORDULHATSZ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.16.


Lassan lehullanak az álcák, végre egyirányú és világos lesz minden. A kedves vezető beleunt a velünk való törődésbe, az érettünk való harcba. Velünk csak a baj van minduntalan. Munkahelyet követelünk. Fizetést akarunk. Orvost a rothadó lábunknak. Gyerekeinknek iskolát. Közlekedni óhajtunk. Egyfolytában csak zabálnánk. Nyugdíj után sóhajtozunk. Meg ki tudja és tudná még felsorolni, mi minden kívánalommal raboljuk minielnökünk drága idejét, aki most mindezt megunta. Nem igazán kellene hallgatni őt péntekenként, és igazából már nincs is miért, mert unalomig ismerjük az összes fordulatot, most azonban helyzet van, illetve más a helyzet. Szar a helyzet.

A rezsicsökkentéses lufi kidurrant, és milliók lesznek kénytelenek szembesülni azzal, hogy nem drága lesz az áram és a gáz, nem egyszerűen bosszantón kerül majd többe mindez, hanem megfizethetetlen lesz. Nagyon sokan, a hatalom számára majd megdöbbentően rengetegen egyszerűen nem tudják kifizetni a számlákat, mert nem keresnek annyit. Magyarország az összeszerelőüzemek országa, amelyeket a multik azért telepítettek ide, mert egyrészt Orbán fizetett nekik, másrészt adóparadicsomot teremtett, és legfőképpen azért, mert olcsó munkaerőt kaptak ezüst szegélyű kistányéron. És ráadásnak még a munkások jogait is elvette Orbán, nem tudják a saját érdekeiket képviselni.

Hogy mindeddig úgy-ahogy megéltek, azért lehetett, mert, mint ahogyan a gazdaságtól, úgy az élet minden területéről száműzte a piacot Orbán, keleti bérekből fizette a keleti rezsit a magyar rabszolga, akinek így jutott arra, hogy a saját munkaerejét újratermelje, ezért nem lázadt fel. Illetve nem is lázadhatott, mert nincsenek jogai. Az elmúlt időszakban nem a magyar gazdaság teljesített jól, hanem a német autóipar, és az egyre nyilvánvalóbb diktatúra is azért kapta meg az Unió pénzét, hogy a német autóiparnak jó legyen itt. Az Unió pénze arra – is – jó volt, hogy a piaci energiaárral se kelljen találkoznia a magyar munkásnak. Ez egy ideig az államnak jó volt, még keresett is rajta olykor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.