2022. július 19., kedd

NEM ARRÓL A KATALINRÓL VAN SZÓ, AKI ESZEMENT MÓDON, OSTOBA ÉS HAZUG GŐGGEL A CSALÁDTÁMOGATÁS VILÁGBAJNOKAIT LÁTJA MOSTANSÁG A MAGYAROKBAN

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.07.18.


Van abban valami tündérien bájos, kedvesen incselkedő, egyúttal minden Magyarországról érkezett számára természetes és magától értetődő módon jelzésértékű, már ha egyáltalán nem vált az illető az ócska manipulációtól teljesen elhülyítetté, s képes észrevenni még az effélét, hogy lám-lám, milyen szépen megfér együtt a Vatikán zászlaja, Olaszország zászlaja és az Európai Unió zászlaja, mint afféle Szentháromság, s e hasonlatban semmi profanizáció nincs, hiszen a három zászló mellett egy nem is akármilyen feszület látható: a hagyomány szerint az 1300-as években, Pisában ez előtt imádkozott Sienai Szent Katalin, midőn testén megjelent öt stigma. A feszület azért került később Sienába, épp ide, mert az épület Sienai Szent Katalin szülőháza volt, amelynek helyén épült fel e kis templom. Szóval nem a romlott, dekadens, vallástalan, Jézus útját elhagyó Európa egyik liberális fészkéről van szó, hanem annak a szentnek a házáról, akit II. Pius (Enea Silvio Piccolomini), a kiváló humanista pápa 1461-ben szentté avatott (ezért a vatikáni zászló), s aki később, XII. Pius alatt Olaszország (ezért az olasz zászló), majd II. János Pál alatt Európa egyik védőszentje lett (ezért az EU-s zászló).

Szóval Sienai Szent Katalin szülőházának helyén emelt templom fala büszkén hordozza e három zászlót. Igaz, ő az a Katalin, aki azt írta egyik levelében, hogy „Isten előtt nincs utálatosabb, mint azok a virágok, amik az egyház misztikus testéből hajtanak ki, és édes illatok helyett bűnök rothadó szagát árasztják”, vagy azt, hogy „A gőgből születik az önszeretet és az önszeretetből a gőg.” Vagyis nem arról a Katalinról van szó, aki eszement módon, ostoba és hazug gőggel a családtámogatás világbajnokait látja mostanság a magyarokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.