2022. július 7., csütörtök

NEM CSAK A HŐSÉG MIATT VAN VÍZHIÁNY, BUDAPEST KÖRNYÉKE TÚLNÉPESEDETT, A REZSICSÖKKENTÉS PEDIG VÉGLEG BETETT A FEJLESZTÉSNEK

NÉPSZAVA
Szerző: DOROS JUDIT
2022.07.07.


A szép zöld gyep nem lehet annak az ára, hogy emiatt nem jutnak ivóvízhez az emberek – mondja a gödöllői polgármester. Körkép.


Meg kell akadályozni, hogy még többen költözzenek a főváros környéki településekre, ugyanis az ellátórendszer már most is túlterhelt. Miközben Pomázon tíz évvel ezelőtt még nagyjából 12 ezren laktak, addig ez a szám gyors ütemben mostanra 18 ezerre nőtt. Az utcák nem lettek szélesebbek, az óvodák nem lettek nagyobbak, és a vízhálózat kapacitása sem lett jobb, miközben a fogyasztók száma szinte megduplázódott – mondta lapunknak Leidinger István, a település független polgármestere.

Az elmúlt napokban tucatnyi Pest megyei településen kellett korlátozni a vízhasználatot. A vízhiányt nemcsak a hőség, hanem a budapesti agglomeráció túlnépesedése és a vízközműhálózat lepukkantsága okozta.

Leidinger István úgy fogalmazott: a rezsicsökkentésnek nevezett intézkedéssorozat csak tovább rontott az állapoton, hiszen ilyen tarifák mellett egész egyszerűen nem maradt pénz a fejlesztésre. A lakossági hozzájárulásokból ugyan az önkormányzat annak idején fejlesztette a hálózat rá eső részét, de a komplex rendszer működtetésére nincs ráhatásuk, azt állami forrásokból kellene korszerűsíteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.