2022. július 23., szombat

NÉMETH SZILÁRD REZSIDENCIÁJA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.23.


Kaptunk egy képet a rezsibiztostól a Facebookon, ahol rend szerint elibénk tárja élete folyását. Ezek a képek, illetve az általuk bemutatott élethelyzetek Németh Szilárd, a Fidesz egyik vezető arca horizontját jelölik ki bográcstól a villanypóznás balettozásig, fegyverrel pózolástól a csülkön csellózásig. A Fidesz minéműségét is mutatja alelnökének értékrendje, amelyben a zsírtól tocsogás hangsúlyos helyen szerepel, amivel – egészen őszintén – képtelenek vagyunk akármit is kezdeni. Szájunk tátva marad, mint azon embereknek rend szerint, akik nem tudnak viszonyulni az elébük tárt tartalomhoz, esetleg azt mondják rövid-élesen: aztakurva.

Németh Szilárd ilyen. Aztán olyan is, hogy a főnökének akarva megfelelni, ha az irodát szenteltet, akkor ő is villámgyorsan. Németh Szilárd életeleme a lojalitás és a szervilizmus. Voltaképp ebből áll, egyébje sincs neki, és az ilyen ember szánni való lenne, ha nem volna felettébb kártékony. Ő viszont az. Nem nekünk, akik már a kezdetektől kellő távolságból, lenéző szánakozással és egyben hányingerrel szemléljük, amit ki tudja milyen meggyőződésből vagy érdekből összedelirál, s amit mindenféle szégyenérzet nélkül tesz közzé. Az ő áldozatai a Fidesz szerencsétlen hívői, azok az emberek, akik életükben mindent mástól remélnek.

Ők azért szavaznak a Fideszre, hogy az megmondja nekik, hogyan kell élniük, mit kell gondolniuk életről és halálról. A Németh Szilárd-félék bűne, hogy jól felépített rendszerükben hazugságokkal tartják életben az enélkül életképteleneket, ami bűnről ez a legújabb kép beszél nekünk, amelyen azt mutatja meg, hogy Rezsidenciát nyitott, és erre valóban nem lehet más reakciónk a tátott szájú aztakurvánál. Főleg akkor, ha elolvassuk a hozzá csapott szöveget: „Megnyitottam Csepelen a Rezsicsökkentési Központot, a Rezsidenciát, ahol saját magam segítek a lakosoknak kiszámolni a gázfogyasztásukat! Életem a szolgálat!”

Ugyehogy csudálatos? Nem igazán. Képünk szocreál stílben készült, ahhoz a sorozathoz tartozik, amelyben nemzeti konzultációt töltött ki a rezsibiztos hasonlóan értő és odahajoló közönség előtt. Látjuk, ahogyan a Fidesz hőse komoly, aggodalmas, de egyben atyai pózban hajol a papír fölé, körötte pedig a lakosság, a szavazó aggodalmasan nézi, mire jut Orbán kinyújtott karja, aki számolja nekik a gázfogyasztást. Ezt állítólag egyébként óra méri, számolni rajta legfeljebb azt kell, mennyit kér érte a rezsibiztos kormánya. Jóindulatunk viszont most is megmutatkozik, amikor elhisszük, a kép többi szereplője nem tud osztani és szorozni.

Ez viszont baj, mint ahogyan az is, hogy ehhez azt is oda bírta írni: élete a szolgálat, amit talán nem igazán kellett volna. Egyáltalán, semmit sem kellett volna, pláne a nyelvi leleménynek szánt rezsidencia szót megalkotni vagy megalkottatni a stábbal, mert ennek rossz utóíze van, olyan, mint a velős pacalnak. Szegény Csepeliek. Illetve ők nem is annyira, hiszen már választások sora tanúskodik arról, ők nem kérnek Németh Szilárdból egyáltalán, ennek ellenére mindig ott eszi őt a fene. Birkózóközpontot meg rezsidenciát nyit, és a kép szerint mindig talál magának statisztát, aki hajlandó hülyét csinálni magából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.