2022. július 23., szombat

BOD PÉTER ÁKOS: BECSAPTÁK AZ EMBEREKET

NÉPSZAVA
Szerző: PAPP ZSOLT
2022.07.23.


Súlyos szociális válságot idézhetnek elő a kormány elmúlt napokban meghozott előkészítetlen döntései – mondta Bod Péter Ákos. Véleménye szerint, ha túljutunk a rezsiválságon, akkor sem lesz semmi megoldva. A NER olyan mértékben telepedett rá magyar gazdaságra, amely egyes ágazatokban megölte a versenyt, így a felzárkózás lehetőségét.

A kormány az elmúlt napokban emberek millióit érintő döntéseket hozott. Olyanokat, amire kevesen számítottak. Mi változott meg néhány nap alatt?

Elkezdtek kormányozni. A választások előtt nem volt programja a Fidesznek. Csak olyan ígéretei, amelyekről lehetett tudni, hogy betarthatatlanok. A rezsicsökkentés egy hatósági ár, amit 2014-ben szabtak meg. Már az év elején látható volt, hogy ez az árszint nem tartható 2022-ben, pláne nem 2023-ban. Hogy mit akart csinálni a gazdasággal a Fidesz, az nem derült ki a választások előtt. A viták – már az a kevés, ami egyáltalán volt – a nemváltásról és katonák külföldre küldéséről folyt. A kormány igyekezett elterelni közgondolkodást a magyar gazdaság körüli problémákról. A vártnál is nagyobb kormányzati győzelem után lehetőség lett volna tiszta vizet önteni a pohárba, ám a valódi kérdésekre, mint az infláció elszaladása, a gyenge forintárfolyam, rezsicsökkentés fenntarthatósága, elterelő választ adott a kormány. Nem értem miért halogatták a döntéseket, hiszen mindenki tudta, hogy változtatni kell. Maga a kormányfő mondta, hogy háború van, minden megváltozott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.