2022. július 3., vasárnap

ORBÁN HAZUDIK, AZ OROSZ HÁBORÚNAK SEMMI KÖZE AZ INFLÁCIÓHOZ, AZ INFLÁCIÓT Ő CSINÁLTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.07.03.


Magyarországnak már virágzó országnak kellene lennie, amire rá sem lehet ismerni, annyi pénzt kapott az elmúlt 12 évben az Európai Uniótól. Ennyi pénzből rendbe lehetett volna tenni az utakat, a hidakat, az infrastrutúrát, az egészségügyet, az oktatást, be lehetett volna indítani versenyképes vállalkozásokat, iparágakat. Ehelyett Magyarország már a szomszédos, a magyarok által lenézett országokhoz képest is lemaradt, az életszínvonal Bulgáriához közelít lefelé. Az infláció pedig megállíthatatlan, a hatósági árak pedig nem oldanak meg semmit, csak elfedik egy ideig a problémát.

Ennek oka az, hogy Orbánék 12 éven át nagy lábon éltek, a pénz egy jelentős részét ellopták, Orbán családjához, strómanjaihoz és oligarcháihoz irányították. Kikapcsolták a szabad versenyt, ezzel a gazdaság szerves és egészséges fejlődése, önmozgása megszűnt. A gazdaság pont olyan, mint az Orbán által ugyancsak kisajátított magyar foci: minden fideszes kézben van, nincs igazi bajnokság, szabad piaci verseny, kívülről pumpálják bele a pénzt, és nem fejlődik semmit. A külföldön játszó játékosokkal felálló válogatott egy-egy meccsre felszívja magát, aztán kikapnak Albániától.

Magyarország gyakorlatilag csődközlei állapotban van. Orbán eladósodott, a forint romlik, az infláció hatalmas. Orbán pedig mindezt egy olyan háborúra keni, amelynek semmi köze nincs ahhoz, hogy elszabadult az infláció. Orbán felelőtlenül, az ország pénzét két kézzel szórva fizette le a választókat, hogy ne kelljen fegyveres erővel megtartania a hatalmat, és úgy tűnjön, hogy őt a magyar nép akarja ilyen borzasztóan, és a magyarok választották meg. Ennek ára az volt, hogy csődbe vitte az országot.

Az oroszbarát nyugatellenes politikájával, az államilag szerveztet korrupcióval, a jogállamiság felszámolásával Orbán elérte, hogy Magyarország nem jut hozzá az uniós támogatásokhoz, ezért nincs semmi, ahonnan finanszírozhatná az eladósodást, a lopást, a korrupciót, a választási pénzszórást, a piaci viszonyok megszüntetését és a gazdaság szerves fejlődésének kikapcsolását. Ez az oka, hogy már a hatósági árak sem segítenek, azok hátrányos következményei kezdenek megjelenni, a forint árfolyama rohamosan romlik, az infláció nő.

Orbán mindig mindent másra ken, mindig más a hibás, hazudik, mint a vízfolyás. Hol a migránsok, hol Brüsszel, hol a pedofilok (természetesen a nem fideszes pedofilok, akiket még senki nem látott), most pedig az oroszok által elindított háború, aminek Orbán a legnagyobb támogatója azzal, hogy akadályozza az oroszokkal szembeni szankciókat. A saját maga által gerjesztett inflációt “háborús inflációnak” nevezik, ezt hajtogatják, mint a papagájok, miközben Magyarországon az infláció már a háború előtt is az egekben volt, megelőzve az uniós átlagot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.