2022. augusztus 21., vasárnap

A FIDESZ-HÍVŐK ÉS A VALÓSÁG

NÉPSZAVA
Szerző: BOD TAMÁS
2022.08.20.


Vajon miként reagálna arra az összetartó és az Orbán iránti hűségét és rajongását soha meg nem szegő, neki vakon hívő Fidesz-tábor, ha Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon miniszterelnökök egyik, minden valós képességek nélküli legjobb gyerekkori barátja, alig egy évtized alatt, egyszerű gázszerelőből az ország leggazdagabb (üzlet)embere lenne? Több száz milliárdos vagyonnal?

Vajon miként reagálna a saját Vezérét soha meg nem kérdőjelező, hűséges fideszes tábor, ha Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai veje nem piaci, hanem kizárólag politikai kapcsolatok révén az ország első negyven leggazdagabb embere közé kerülne? Ráadásul úgy, hogy az ősbűnt, az Elios-projekt csalását azzal ismernék be, hogy megelőzendő a mindenre kiterjedő vizsgálatot, az állam adófizetői pénzből fizetné vissza az Európai Uniónak az erre kapott összeget. Így mentve ki a miniszterelnök közeli hozzátartozóját a jókora slamasztikából. Ilyet közép-amerikai banánköztársaságokban és Afrika legkorruptabb államaiban csinálnak. Ha egyáltalán. Itt, az EU keretein belül történt. Ne feledjük, ahogy ezt korábban Papp Zsolt megírta a Népszava hasábjain: „Az Elios-ügy, avagy más néven a Tiborcz-ügy az elmúlt tíz esztendő legjobban dokumentált korrupciós botránya. Az Unió csalás elleni hivatala (OLAF) vizsgálatai szerint a magyar önkormányzatok, politikusok és üzletemberek olyan csalási mechanizmust építettek fel, amely lehetővé tette az Elios Zrt. számára, hogy referencia és érdemi verseny nélkül több tucat város közvilágítását korszerűsítse uniós pénzekből. A projektek több helyen félresikerültek, a lámpák alig adtak fényt.” Így a történtek valóságosan és átvitt értelemben is a sötétről és a sötétben folyó machinációkról szóltak/szólnak. S mit szólna az Orbán iránt váltig hűséges Fidesz-tábor, ha mindezek után Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai veje azt mondaná, hogy ő a saját lábán álló és járó üzletember?

Mit szólna a Fidesz-tábor, ha Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai saját pártjuk egykori képviselőjelöltjét nevezte volna ki legfőbb ügyésznek, aki posztján nagyobb részt politikai feladatot lát el? Szakmainak hazudott érvekkel akadályoz meg szinte minden eljárást és vizsgálatot kormánypárti politikusok és NER-hez tartozó üzletemberek ellen, mert a honi hatalmi univerzumon belül ez a kijelölt feladata. Ám amikor mindezt sokan és sokszor szóvá teszik, akkor sértetten válaszol és a szakmai érveket hangoztat, holott feladatköre merőben más jellegű.

Mit szólnának a Fidesz szavazói, ha Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai a közmédiumokat elképesztően primitív, de még ennél is elfogultabb politikai propagandájuk terepévé silányítanák, s oda fideszes politikusokat nem engednének be, ellenben állandóan szapulnák őket? Mit szólna a Fidesz-tábor, ha a bal-balközép egyik kormányfője közel ötszáz propagandamédiummal létrehozna egy elképesztő méretű, közpénzből működő hazugsággyárat, amely – nagyobb részt közpénzből – legalább négyszer annyi emberhez ér el, mint a független médiumok? Mit szólnának a sajtószabadság teljes lábbal tiprásához?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.