2022. augusztus 30., kedd

A METEOROLÓGUSOKAT KIRÚGÓ PALKOVICS LÁSZLÓ MINISZTÉRIUMA ÓRÁNKÉNT BRUTTÓ 50 EZER (!) FORINTOT FIZET A SZÁZADVÉG TANÁCSAIÉRT.

FACEBOOK
Szerző: HADHÁZY ÁKOS
2022.08.30.


A meteorológusokat kirúgó Palkovics László minisztériuma ÓRÁNKÉNT bruttó 50 ezer (!) forintot fizet a Századvég tanácsaiért. Csak 2021-ben TÍZEZER ÓRÁNYI (!) TANÁCSADÁSÉRT fizettek ki a Századvég Alapítványnak, összesen bruttó félmilliárd(!) forint értékben. EZEN FELÜL évente 16 stratégiai TANULMÁNYT rendeltek, EGYENKÉNT nettó 51 millió forintért.
Ami ennél is ijesztőbb, az az elképesztően sok (HAVI minimum 16 darab) közvélemény-kutatás, amit ráadásul iszonyúan drágán (iparági szakértők szerint 50-100 százalékos túlárazással) számított meg a Századvég.
Ennek nem is a gazdasági vonzata legijesztőbb, hanem az, hogy a Fidesz az adófizetők pénzén folyamatosan teszteli a választókat. Ezzel egyrészt a propagandagépezetnek ad muníciót, másrészt – ez a kormányzás minőségéből is látszik – nem azokat a döntéseket hozza meg amelyek szüksé gesek, hanem amit a közvélemény-kutatások alapján népszerűnek lát.
Többszöri nekifutásra végül betekinthettem a szerződésekbe és még én is meglepődtem – azon is, hogy egyáltalán beengedtek a minisztériumba. Vicces módon az első alkalommal a legfontosabb két dokumentumot kivették a többi közül, pedig utólag kiderült, hogy az egyik meg is található a nyilvános adatbázisban…Erről is és a részletekről is beszéltem a mai Korrupcióinfón.
Részletek, dokumentumok itt: https://korrupcioinfo.hu/szazadveg-kormanyzas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.