2022. augusztus 8., hétfő

A TAXISOK A MAGYARORSZÁGI DOLGOZÓK SZERVEZETT, KŐKEMÉNY ÖKLE, NEM CSODA HOGY BÉKÉN IS HAGYJÁK ŐKET

MÉRCE
Szerző. TÓTH CSABA TIBOR
2022.08.08.


Mindenképpen szeretném elkerülni azt, hogy a közhelyes újságíró-taxis történettel kezdjem ezt a cikket. Mint ugyanis az ismert, számos békebeli publicisztikában alkalmazták a módszert, amikor az újságíró nem szerette volna, hogy különböző, nagy politikai igazságok mint a saját szavai kerüljenek a cikkébe, akkor keresett egy képzeletbeli taxist, aki őt valahová éppen fuvarozta és ezt, vagy azt mondta neki.

Mostanra ez is kiveszett, és 2022-ben, a kata sokkszerű, jogtalan eltörlése, a benzinárstop visszavágása, vagy más megszorító intézkedések után a publicisták már nemhogy sem képzeletbeli, sem valódi taxist nem kérdeztek meg a helyzetről (tisztelet a kivételnek természetesen), hanem nyíltan a sofőrök helyett kezdték el sorolni, miért hihetetlenül igazságtalan az, hogy a kormány folytonosan kivételez velük.

A „Kivéve a taxisok!” valódi mémformátummá vált az elmúlt pár napban. A TikTokon megjelenő különböző vicces videók, vagy éppen egy kórház fertőző osztályán viccből kirakott „Belépés csak a személyzet részére – Kivéve a taxisok!” cédula inkább arra utal, ismét találtak maguknak a megszorításokkal elégedetlenek egy csoportot, akit az egészért felelőssé lehet tenni, akik valójában nem a hatalmasokhoz tartoznak, elérhető közelségűnek látszanak, és akiket lehet bántani...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.