2022. augusztus 14., vasárnap

AZ MVM 1,3 MILLIÁRD FORINTOT AD A FRADINAK, A SZAKKÉPZÉSI CENTRUMOK TEQBALL-PÁLYÁKAT KAPNAK

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.08.12.


K-Monitor/444.hu: Az MVM 1,3 milliárdot ad a Fradinak


Az MVM 3,4 millió eurós (1,3 milliárd Ft-os) szponzorációval támogatja meg a Ferencvárosi Torna Clubnak vagyonkezelésre átadott új sportcsarnok finanszírozását 2022-ben – írja a K-Monitor az MVM honlapján talált szerződés alapján. A névadó szponzoráció egy évre szól. A mára monopolhelyzetbe került állami közműcég folyamatos költségvetési kisegítésre szorul a rezsicsökkentés miatt, ennek ellenére milliárdokat költ szponzorációra és kommunikációra, gyakran a kormánynak kedves célok érdekében.

RTL.hu: Milliós juttatást vesz fel több miniszter is a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagságáért

Összesen 5 miniszter vesz részt egyetemek vezetésében. A friss vagyonnyilatkozatok szerint Varga Judit és Szijjártó Péter is több mint egymillió forintért havonta. Az átalakított nyilatkozatokból az is kiderül: a honvédelmi miniszter már kormánytagként vett fel 1,6 milliárd forint osztalékot az államtól kapott kaszinókoncessziók után.

Napi.hu: Több száz Teqball-pályát kapnak a szakképzési centrumok

A Teqball Kft. 750 Teqball pályát szállíthat a szakképzési centrumok részére, nettó 393 millió forintért. A közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A versenyeztetés mellőzésének indoka az, hogy a kért áru minden elemére kiterjedő kizárólagos jogokkal csak a Teqball Kft. rendelkezik. A teqball kifejlesztői a magyar Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és a milliárdos Gattyán György.

Média1: Drámaian lecsökkent a médiahatóság amúgy is alacsony transzparenciája, amióta Koltay András vezeti az NMHH-t

A lap összegyűjtött néhány példát, hogyan zárkózik el mostanra már olyan egészen alapvető és közérdekű adatot is érintő médiaszakmai újságírói kérdések elől is a médiahatóság, mint hogy például egy budapesti közösségi rádiós frekvenciapályázaton győztes médiaszolgáltató milyen médiaszolgáltatási névvel pályázott.

Népszava: Kiemeltté tették és a fővárosi főispán alá rendelték a 250 milliárd forintos zuglói NER-beruházást

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, sőt közérdekű beruházássá nyilvánított a kormány a budapesti XIV. kerületi Bosnyák tér környékének teljes átalakítását – derül ki a Magyar Közlöny csütörtök éjjel megjelent legfrissebb számából. A Bosnyák tér mögötti területet birtokló NER-közeli cég, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. januárban folyamodott építési engedélyért a fővárosi kormányhivatalhoz. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, Balázs Attilához tartozik, aki közeli kapcsolatot ápol a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.