2022. augusztus 6., szombat

AZÉRT KÖZBEN ÉRDEMES IDŐNKÉNT ARRA IS ODAFIGYELNI, MI MINDEN HANGZOTT EL A CPAC KONFERENCIA MÁS FELLÉPŐINEK SZÁJÁBÓL...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.08.06.


Tudom, errefelé mindent Orbánon át lát és láttat a kedves nemzeti sajtó, ez az egyetlen hitelesített nemzeti nézőpont és etalon, de közben érdemes időnként arra is odafigyelni, mi minden hangzik el a CPAC konferencia más fellépőinek szájából.
Itt van például Dan Patrick, Texas állam alkormányzója, egykori rádiós talkshow-műsorvezető, aki a mi miniszterelnökünkkel egy napon nem is akármilyen jogfilozófiai alapvetésnek adott hangot, s amelynek kedvesen meghitt fundamentalizmusát még az Iszlám Állam elkötelezett harcosai is méltán megirigyelhetik. Ugyanis az alkormányzó azt mondta, hogy „Mi olyan nemzet vagyunk, amely nem alapítóink szavaira épül, hanem Isten szavaira, minthogy ő írta az Alkotmányt.” (We’re a nation founded upon not the words of our founders, but the words of God because he wrote the Constitution.”)
Mostantól tehát világos, az Alapító Atyák (Founding Fathers) semmi mást nem tettek, csak hűséges alázattal közvetítették Isten kinyilatkoztatott szavait.
Bizonyára így történt például azzal a törvénnyel is, amelyet 2021. április 19-én hagytak jóvá Texasban, s amelynek legnagyobb lobbistája és szószólója maga Dan Patrick volt. Az alkormányzó, aki nem mellékesen elkötelezett abortuszellenes (még vérfertőzés vagy nemi erőszak esetén is ellenzi az abortuszt), a fegyverhasználat korlátlan jogának kiterjesztését sikerrel képviselte, s így foglalták törvénybe a kézifegyverek engedély nélküli, nyílt vagy rejtett viselését, mind a helyi, mind az ideiglenesen ott tartózkodó lakosok számára.
Azért azt jó lenne tudni, hogy Dan Patrick mikor és hol ment fel arra a hegyre, ahol az Örökkévaló kőtáblára vésve adta át neki a fenti törvényt. És amíg odafenn volt, vajon kinek a vezetésével készített a nép a hegy lábánál aranyborjút?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.