2022. augusztus 6., szombat

BOLDOG HÉTKÖZNAPOK A FAJVÉDŐ KORMÁNYZÓ ORSZÁGÁBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: MARKÓ BEÁTA
2022.08.04.


...A fajvédő kormányzó – akit tehetséges politikusnak tartanak – a lehető legjobb időzítéssel, a 40 fokos kánikulában jelentette be a brutális áremeléseit, amelyekkel vissza akarja a venni az áprilisi országgyűlési választások előtt, a szavazatok megvásárlására kiszórt ezer milliárdokat. Ezt úgy nevezik a fajvédő kormány goebbelsi nyelvén, hogy a „rezsicsökkentés csökkentése”, aminek természetesen semmi értelme nincs, de sajnálatos módon még az a sajtó is, amelynek nem szíve csücske a fajvédő kormányzó, átveszi az értelmetlen és ostoba szóhasználatot, ráadásul nem is a rezsiről, hanem az energiaárról van szó.

Ezért szeretnénk világossá tenni a verbális maszlagot, és nevén nevezni a fajvédő kormány intézkedését; tehát energiaár-emelésről van szó, a gáz esetében hétszeres(!), az áram esetében kétszeres. Természetesen a fajvédő kormányzó családbarát kormánya az emelést csak az átlag feletti fogyasztás esetében fogja alkalmazni, arról meg ki tehet, hogy az átlagfogyasztás határát véletlenül és komoly szakszerűséggel pont úgy húzták meg, hogy a lakosság 90%-a fölötte lesz?

Már világosan körvonalazódik, hogy a fogyasztás mérése követhetetlen lesz, a tarifát hasraütés-szerűen állapították meg, és alig több, mint a környező országok gáz- és villanyárának két-három-négyszerese, így nem okozhat problémát a kifizetése, főleg annak a négyszázezer vállalkozónak és családjának, akiknek a megélhetését épp most vették el a KATA adózási rendszer felszámolásával. Látjuk is, hogy hál’ Istennek szemernyi gondot sem okoz nekik, mert ellenérzésüket pusztán pár százan fejezték ki a Margit hídon vagy az Erzsébet hídon tartott dzsemborijukkal és a nyári langymeleg estéken rendezett, többórás városnéző sétájukkal.

A hab a tortán az infláció, melynek érdekében sokat munkálkodott a fent említett, Balatont lecsapoló főbankár, s aminek következtében pusztán az élelmiszerárak 30-40%-kal emelkedtek. Eddig. Így telnek boldog gondtalanságban a forró nyári hónapok Magyarországon, milliók elégedettek azzal a tudattal, hogy ők – a fajvédő kormányzó szavaival élve – nem „kevert fajúak”, nekik nem sötét a bőrszínük és az orruk sem nagy, ezért a megszorításokból semmi sem vonatkozhat rájuk, hiszen a fajvédő kormányzó is ezt sugallta nekik. Ők pedig inkább hisznek a haza főideológusának, mint a saját szemüknek.

Mindenkinek további kellemes nyaralást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.