2022. augusztus 18., csütörtök

"KESZTHELY IDENTITÁSA MEGKÉRDŐJELEZŐDÖTT" | NÁD ÉS BETON - III. RÉSZ

PARTIZÁN / NÁD ÉS BETON
Szerző: PARTIZÁN
2022.08.16.



A “Nád és beton” három részes sorozatának harmadik epizódjában építészek mesélik el egy meg nem valósult keszthelyi fejlesztési terv történetét.


“5-10 év alatt épül annyi, ami megelőzően 100 év alatt épült” | Nád és beton - II. rész Keszthely a Balaton-part egyik legfontosabb és legrégebbi városa, különleges építészettel és gazdag történelemmel. A város partjának fejlesztése már évek óta várat magára, a területen több, ma kihasználatlan szálloda és esztétikailag kifogásolható építmény található. A keszthelyi önkormányzat felkérésére ennek a résznek a fejlesztésére készítettek terveket a Magyar Művészeti Akadémia és a BME Doktori Iskola fiatal építészei. A városvezetés az idei év elején állításuk szerint ennek a közös munkának az eredményeként mutatta be egy közvetlenül a partra építendő sportkomplexum terveit, ám mind a budapesti, mind a helyi építészek kijelentették, hogy a túlméretezett épülethez nekik semmi közük. Sőt, az ötletet több szempontból is kifogásolhatónak tartják, ellentétben azokkal a tervekkel, amelyeket a fiatal építészek készítettek. Beszélgetőtársaink:
- Balázs Mihály, Kossuth-díjas építész, a BME Építőművészeti Doktori Iskola vezetője - Jankovics Tibor, Ybl-díjas építész, az MMA Építőművészeti tagozatának tagja - Kerner Gábor, műemlékvédelmi szakmérnök, a Keszthelyi Városvédő Egyesület elnöke - Turi Attila, Kossuth-díjas építész, az MMA Építőművészeti tagozatának vezetője - Váncza Márk, építész, a BME Doktori Iskolájának hallgatója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.