2022. augusztus 31., szerda

MEGHALT MIHAIL GORBACSOV – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.08.31.


Az ukrajnai beavatkozás szerinte mindent megsemmisített, amit az ország az előző években elért

A Szovjetunió első és utolsó vezetője 91 évet élt. R.I.P.

Nyugaton a legnagyobb politikusok közé sorolják, hazájában Hitlerhez is hasonlították

A korábbi és jelenlegi nyugati vezetők, történészek és hírességek nem győzték dicsérni a volt szovjet vezetőt, aki orosz földön halt meg – írta a Guardian összefoglalója.

A Kreml szóvivője szerint akár végleg leállhat az Északi Áramlat

A szankciók miatt. Peszkov, “irracionálisnak” nevezte az európaiak magatartását, amelyért szerinte az egyszerű polgároknak kell megfizetniük. Ismerős retorika?

Bár Magyarország kiszorult a V4-ből, a V3 tovább működik nélkülünk

Az első Orbán-kormány bukásának évében, 2002-ben elhunyt Hofi Géza már jó húsz esztendeje azzal viccelődött, hogy sikerült az akkori kabinetnek „Visegrádi Egyeket” csinálnia a V4-es együttműködésből, de mindez idén vált valóra ténylegesen.

Szó nincs arról, hogy Brüsszel kormányt próbálna váltani Magyarországon

Uniós diplomaták és források szerint teljesen rosszul “keretezték” a jogállamisági eljárásról szóló vitát, kifejezetten károsnak tartják a hazai ellenzék messiásvárását, az Európai Parlament kereszteshadjáratát és a magyar kormány taktikázását.

Koszovóba megy Novák Katalin

Megtekinti a KFOR-erőket és megbeszélést folytat a KFOR-misszió magyar parancsnokával. Ezt a beszélgetést szívesen streamelnénk.

Büntetést kapott a Szerb Posta a levélszavazatok körüli titkolózás miatt

98 nappal azután, hogy a lap közérdekű adatigényléssel fordult a szerb postához, közölték: 160 ezer dinárt, azaz kb. 1360 eurót fizettek azért, hogy helyettük a Fideszhez ezer szálon kötődő CMH-iroda intézze a borítékok kézbesítését, begyűjtését. Kiderült az is, hogy a posta a szavazási levélcsomagokat a CMH-irodának ott adta át, ahol a Vajdasági Magyar Szövetség, valamint a Magyar Nemzeti Tanács székháza található.

Novák Előd szerint a magyarországi zsidóság hálás Horthy Miklósnak

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint a magyarországi zsidóság 75 százaléka nem tud így tenni, mert elpusztult a II. világháború és a holokauszt alatt, és a szobor eltávolítását kérte Kövér László házelnöktől.

„A legnagyobb magyar temető Auschwitzban van, 430 ezer magyar zsidó halt meg ott. Hálás zsidóságról beszélni nem igaz, ocsmány cinizmus.”

Állami iskolákban is lehetséges a hatnapos iskolahét

Ha a fenntartó állam beleegyezik, a megfelelő pihenőidő biztosítása mellett heti hat napon át járhatnak iskolába a nebulók.

Hiába volt nyereséges a győri vízmű, ők is csatlakoznak az állami vállalathoz

Az önkormányzatok minden bizonnyal attól tartanak, hogy az emelkedő energiaárak és bérköltségek miatt egyre drágábban fogják tudni csak működtetni a vízműcéget, miközben a rájuk még vonatkozó rezsicsökkentés miatt több pénzt nem szedhetnek be a szolgáltatásért.

SZFE: Egyre többen tiltakoznak a tisztogatás ellen

Rátóti Zoltán egyeztetés és indoklás nélkül azonnali hatállyal megszüntette Karsai György professzornak, a Doktori Iskola vezetőjének munkaszerződését. Hovatovább, az egyetem új szenátusa egyeztetés és indoklás nélkül azonnali hatállyal visszahívta Jákfalvi Magdolna színháztörténész professzort a Habilitációs Bizottság elnöki tisztjéről, és helyére kijelölte Balázs Géza nyelvész egyetemi tanárt nevezte meg, akit egyúttal a Doktori Tanácsba is delegáltak.

Kiterjedt salgótarjáni hálózat terjeszti a kormánypárti álhíreket

Az online hírportálok cikkeit a közösségi média erősíti fel: írásaikat különféle csoportokban és oldalakon osztják tovább, az egyes felületeknek pedig összesen 200 ezer tagja/követője van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.