2022. augusztus 21., vasárnap

NOVÁK A FASIZMUST ÉS ORBÁNT AJÁNLOTTA EURÓPÁNAK, AMELY LÁTHATÓAN NEM KÉR BELŐLE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.08.20.


A köztársaság nélküli köztársasági elnök elmondta a NER-t létrehozó fasiszta párt ünnepi köszöntőjét, amiből ki lehet olvasni a lényeget, ha megtisztítjuk a nyálas mellébeszélés részleteitől. Novák a magyar államalapítás és az Európához, a Nyugathoz való csatlakozás alkalmából “Brüsszelnek” üzengetett, hogy mit kell tennie az Európai Uniónak, hogy megfeleljen Magyarország igényeinek. A legfontosabb, hogy “ne zsaroljanak” a pénzzel. Azzal a pénzzel, ami másoké, és aminek feltétele a csatlakozáskor elfogadott normák betartása lenne. De erre Magyarország nem hajlandó.

E rövid utalásokból is világos a magyar fasiszta állam álláspontja: az EU pénze kell, az uniós értékek és szabályok nem kellenek. Az Orbán-rendszer csődbe jutott, amint a kettőt összekapcsolta az Európai Unió, nagyon helyesen. Novák fordítva ül a dakota lovon, mert nem az EU zsarolja Magyarországot, hanem Magyarország zsarolja az EU-t, hogy az elfogadott közös alapszerződés, a közös értékek és szabályok nélkül is teljes jogú tagja lehessen az Uniónak, megkapja az Unió pénzét, ami nélkül Tündérország a nyomor tanyája, és még tisztelje is a fasizmust.

Novák azt is mondta, hogy Európa ne zsarolja az Orbán-rezsimet “a magyarok által elutasított ideológiákkal” se. Felhívjuk a református püspök babájaként pártfogoltjaként karriert építő Novák figyelmét, hogy az Európai Unió alapokmányaiból hiányzik a kereszténységre és a keresztény ideológiára (“gyökerekre”) való hivatkozás, legnagyobb bánatukra. Ezért az Európai Unió világnézeti semlegességet, semmiféle ideológiát nem képvisel, hanem éppen azt utasítja el, hogy egy állami ideológia alapján Magyarország korlátozza a civil élet és az egyének szabadságát.

Az Európai Unióban jogot védenek, nem ideológiát. A mindenféle ideológiához való jogot védik. Orbán fasiszta államában pedig egy ideológia nevében korlátozza a jogot. Csak egy féle ideológiához van jog.

Olyan pedig nincs, Novák, hogy “a magyarok”, mert Orbánnak köszönhetően már csak 8-9 millió magyarországi magyar van, majdnem 8-9 millió különböző felfogással, ideológiával, vallással és érdekkel, akik különféleképpen gondolkodnak, fogadnak el és utasítanak el bizonyos dolgokat, a legkülönfélébb halmazokat alkotva egymással. Amikor “a magyarokról” és “Magyarországról” van szó a NER-ben, az mindig egyetlen embert, Orbán Viktort, és az őt kiszolgáló jellemtelen, gerinctelen társaságot jelenti. Ezért mondja csak úgy: “Orbán által elutasított”, így igaz, és mindenki érti.

Magyarország egy ideológiai állam, Orbán alaptörvénye az állami kereszténység ideológiájára épül, és annak nevében korlátozza az alapvető emberi jogokat és az egyenlőséget. Az Európai Unió a jogállamiság nevében elutasítja, hogy egy állam ideológiai alapon megkülönböztesse a polgárait, korlátozza egyes polgárok szabadságát, akik nem követik az államvallás ideológiáját, azt követeli, hogy az állam legyen ideológiailag semleges. Novák egy ideológia nevében próbálja zsarolni az Európai Uniót, mintha ez a nemzeti önállóság lenne. De ez nem megy. Nem a farok csóválja a kutyát.

Aztán Novák, éppen akkor, amikor egy Trump-szimpatizáns orosz diktátor tömeggyilkos és népirtó háborút indított egy szomszédos, független ország ellen, aki megtestesíti ennek az ideológiának megfelelő “erős, bátor, határozott és bölcs vezető” típusát (ezt nevezzük Mussolini és Hitler óta fasiszta diktátornak, aki helyettesíti a demokratikus jogállamot és intézményrendszert), Nováknak van képe Európának azt ajánlani, hogy “bátor, határozott és bölcs vezetőkre” (értsd: trumpista fasiszta diktátorokra) van szüksége, egy éppen kéznél is van Magyarországon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.