2022. augusztus 7., vasárnap

ROGÁN LEFEJEZTE A TITKOSSZOLGÁLATOKAT, HOGY FELTÁMASZTHASSÁK A III/III-AS CSOPORTFŐNÖKSÉGET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.08.06.


A pártállami diktatúrában működő III/III Csoportfőnökség feladatait építik újjá a Rogán felügyelete alá rendelt polgári titkosszolgálatok. Erre utal a titkosszolgálatok lefejezése, új megbízható emberek kinevezése és előléptetése. Ezért emelték meg a szolgálatok költségvetését is 30 milliárd forinttal. A profilváltás igazodik a propagandaminisztérium feladatköréhez, a társadalom fölötti totális ellenőrzés kiépítéséhez. A hírszerzés vezetője is lemondott, a hírszerzés (a kémkedés) is belpolitikai érdekeknek és a diktatúra céljainak alárendelve működik majd.

A tartalmi változásokat már előre jelezte az is, ahogyan Varga Judit engedélyeztetésével a Pegazus kémszoftvert működtették közéleti emberekkel, a rendszerrel szemben kritikus üzletemberekkel és a rendszerre veszélyes tényfeltáró újságírókkal szemben. Mindent elmond a szándékról, hogy az önkényuralom által ellenőrzött igazságszolgáltatás “törvényesnek” találta a Pegazus működését, ami önmagában botrány, és bemutatja azt, hogy mindent “törvényessé” tudnak tenni, bármit meg tudnak indokolni. Ez azt jelenti, hogy itt a III/III-as Csoportfőnökség szerveződik újjá más néven.

Rogán Orbán legfontosabb és legerősebb embere, aki a legjobban fizetett miniszter is, s aki mindenki más, a többi miniszter felett is áll. Rogán tartja a kezében a médiát, a propagandát, a teljes kommunikációt, a kampányokat, az agymosást és az emberek gondolkodása és tevékenysége fölötti totális befolyásolást és ellenőrzést. Ehhez most megkapta a polgári titkoszolgálatokat, amelyek eddigi funkciójuk helyett Rogán tevékenységének szolgálatát végzik. Ez pedig elképzelhetetlen a III/III-as Csoportfőnökség tevékenysége, a belső lakossági megfigyelés és külföldi hírszerzés nélkül.

Mindehhez tízszeresére (!) emelték Rogán minisztériumának költségvetését. Ez azt jelenti, hogy míg a többi minisztérium elsősorban szakmai feladatokat lát el, Rogán minisztériuma irányítja és felügyeli a diktatúra működését. Feltárja az Orbán-rendszer belső és külső ellenségeit, klasszikus módon ugyanazt a tevékenységet végzi, mint KGB leányvállalataként működő III/III-as szolgálat. A különbség csak annyi lehet, hogy kevésbé az ügynöki élő munkára, sokkal inkább a technikai megfigyelésre épül ugyanaz a III/III-as tevékenység, s még az oroszok felügyelete sem kizárt.

Besúgók, informátorok és ügynökök így is lesznek, sőt egészen biztosan már vannak is. Mivel a Rogán-féle titkosszolgálatok belső működése nem nyilvános, a parlament semmiféle ellenőrzési funkciót nem lát el (ha valami nem tetszik, a fideszesek meg sem jelennek a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, oszt jónapot), ezért nem lehet tudni, hogy a beépített és beszervezett ügynököket hogyan adminisztrálják és milyen minőségben kötődnek a titkosszolgálatokhoz. Demokráciában tilos a polgárok belföldi megfigyelése, de ez már rég nem demokrácia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.