2022. augusztus 22., hétfő

SZÁNDÉKOSAN KÖDÖSÍTENEK AZ UKRÁNOK A KRÍMI ROBBANÁSOKNÁL, OROSZ KÉZEN MARADHAT AZ ATOMERŐMŰ

TELEX
Szerző: KÖRÖMI CSONGOR
2022.08.22.


Nem vállalják, de nem is tagadják az ukránok, hogy ők támadják a Krím félsziget orosz katonai célpontjait. Rácz András, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) külső munkatársa szerint ennek egyszerű oka van: nem akarják túlságosan eszkalálni a helyzetet, de meg akarják mutatni mind a hazai közönségnek, mind pedig Moszkvának – és kisebb részben a világnak is –, hogy képesek az orosz csapatok hátországát is támadni.

A rakétacsapások mellett folyamatosan készül Ukrajna és Oroszország is a hónapok óta tervezett ukrán ellentámadásra a déli fronton. A hídrombolások miatt Herszon megye keleti és nyugati részét már alig köti össze valami, a megrongált hidakat pedig Oroszország kompokkal és pontonhidakkal igyekszik helyettesíteni, amelyeken még el tudják juttatni csapataikhoz a minimálisan szükséges ellátmányt. Azonban Rácz András szerint ha az orosz hadsereg már nem fogja tudni megoldani az itt elszigetelt erői utánpótlását, ki fogja vonni az erőit a Dnyeper (Dnyipro) folyó nyugati partjáról.

A déli eseményekkel párhuzamosan keleten továbbra is folytatják az oroszok a Donbasz felőrlését – azonban egyelőre nem tűnik úgy, hogy belátható időn belül képesek lennének megszállni Donyeck megye egészét. A frontvonalakat az Institute for the Study of War térképén lehet megnézni:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.