2022. augusztus 22., hétfő

ÚJABB BANKOK HÁRÍTJÁK ÁT AZ ADÓEMELÉST - MEGÉRKEZTEK AZ ŐSZI SZÁMLADRÁGÍTÁSOK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.08.22.


A K&H után a Raiffeisen és sajátos módon ugyan, de az Unicredit is lépett a kormányzati pénzbesöprésre reagálva. Drágítást azonban ilyen hivatkozás nélkül is meglép például a CIB. A Budapest Bankot „lenyelő” MKB ügyfelei szolgáltatási eltérések miatt kapkodhatják a fejüket.


A kormány által a szektorra kiszabott extraprofitadó miatt – mint azt korábban megírtuk – a K&H jelezte: „a tranzakciós költség mértékét a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvényben szabályozott tranzakciós illeték mértékének változásával összhangban jogosult megváltoztatni”. Meg is változtatták. Ügyfeleik (a bank tájékoztatása szerint akkor is, ha a tranzakció egyébként kedvezményes) már 2022. augusztus 10-étől bankon belüli és kívüli átutalásokra a korábbival egyezően 0,3 százalékos illetéket fizetnek. Az így maximálisan felszámítható összeg azonban 6000 forintról 10000 forintra nőtt.

Némi késéssel ugyan, de a lépést követi a Raiffeisen is. A bank – mint azt közzétették – „a tevékenységéhez kapcsolódó közteher (pénzügyi tranzakciós illeték) változására tekintettel 2022. szeptember 15-től egyes díjtételeit egyoldalúan módosítja”. Ettől az időponttól ők is érvényesítik a maximálisan felszámítható összeg 6000 forintról 10000 forintra emelését. Az Unicredit sem maradt tétlen, de akció végébe „csomagoltan” érvényesítik a díjemelést. Bizonyos számlatípusok esetében drágítanak tehát, de azt kampány keretében az idén el is engedik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.