2022. szeptember 20., kedd

1125 MILLIÁRDOS PLUSZ BEVÉTELHEZ JUTOTTAK ORBÁNÉK, SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOKRA MÉGSEM JUT BELŐLE

NÉPSZAVA
Szerző: PAPP ZSOLT
2022.09.20.


Csak az első félévben több mint ezer milliárd forint nem tervezett bevételhez jutott a kormány, ebből akár juthatna szociális támogatásokra is az energiaválság idején.


Az első félévben 625 milliárd forintnyi terven felüli bevétel folyt be a költségvetésbe az elmúlt években kiutalt, ám a minisztériumok által fel nem használt költségvetési támogatásokból – derül ki a Magyar Államkincstár napokban nyilvánosságra hozott első féléves adataiból. További 500 milliárd forintot tesz ki a terven felüli áfa-bevétel, ami az "előirányzott" öt százaléknál jóval magasabb inflációnak köszönhető.

Csak e két tételből több mint 1100 milliárd forintnyi nem tervezett bevétele származik a kormánynak, vagyis kis jóindulattal nagyon komoly szociális- és vagy rezsitámogatási programot tudna kidolgozni a kormány háztartásoknak és az önkormányzatoknak. További száz milliárd forinttal növelhető lett volna a mozgástér, ha a kormány szorosabban fogja a kiadásokat, s az így megspórolt mintegy 1500 milliárd forintból olyan célokra is jutna, mint az tanárok béremelése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.