2022. szeptember 24., szombat

300 DIÁK TÜNTETETT A BUDAPESTI SZERB ANTAL GIMNÁZIUM ELŐTT A TANÁRAIKÉRT ÉS AZ OKTATÁSÉRT

MÉRCE
Szerző: SZADAI LEVENTE
2022.09.23.


Újabb iskolában álltak ki a diákok a tanáraikért és az oktatás fejlesztéséért: a budapesti Szerb Antal Gimnázium tanulói a közleményük szerint péntek reggel mintegy háromszázan alkottak élőláncot az iskola épülete körül, hogy sok más iskola diákközösségéhez csatlakozva ők is így hívják fel a figyelmet arra, hogy az oktatási rendszer problémáinak megoldása nem tűr halasztást.

„A minőségi oktatás mindannyiunk közös ügye!”

– hangsúlyozták.

Tegnap a Szent István Gimnázium, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium és a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium előtt is tartottak szolidaritási megmozdulást a diákok a fővárosban.

Vasárnapról hétfőre virradóan pedig nagyjából száz diák virrasztott az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziuma, és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziuma előtt. De több száz fős tüntetés volt a tanév elején Miskolcon is, miután a tankerület felmentette Dezsőfi Györgyöt, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert a szóbeli indoklás szerint élére állt a polgári engedetlenségnek.

A polgári engedetlenségi akciók mellett a héten a tanárok úgynevezett gördülő sztrájkja is elindult, ami azt jelenti, hogy egyik héten hétfő-szerda-pénteki napokon, másik héten kedd-csütörtöki napokon tartanak munkabeszüntetést iskolákban országszerte.

Október 5-én pedig Budapesten foglalják el a pedagógusok világnapja alkalmából a Margit hidat diákok
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.