2022. szeptember 21., szerda

„A 180 EZER FORINTOS NETTÓ FIZETÉSBŐL KÉPTELENSÉG KIADNI 120 EZRET A GÁZRA, VILLANYRA, S MELLETTE ETETNI, RUHÁZNI A GYEREKEKET”

NÉPSZAVA
Szerző: GULYÁS ERIKA
2022.09.21.


Ha az Orbán-kormány kész bármibe beavatkozni a veszélyhelyzetre hivatkozva, az állami tulajdonban lévő MVM-et is rákényszeríthetné az önkormányzatoknak elviselhető árképzésre - véli az MKKSZ elnöke.


Teljes képtelenség, amit a kormány elkövet a saját alkalmazottjaival szemben – így reagált lapunknak a hétfő éjszaka megjelent kormánydöntésre a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke.

A kabinet ugyanis a veszélyhelyzetre hivatkozva nemcsak arra kényszeríti őket, hogy maximum 18 fokos irodákban és intézményekben dolgozzanak egész nap, hanem még a munkavédelmi törvényben ilyen helyzetben előírt védőitalt, a meleg teát is sajnálja tőlük. Boros Péterné szerint

ma ezek az emberek a teljes fizetésükből sem tudnak megélni, de ha megfáznak és táppénzre kerülnek, végképp reménytelen helyzetbe jutnak.

A szakszervezethez érkező panaszok arra hívják fel a figyelmet: a közintézmények egy részében régi és így pazarló a fűtési rendszer, az pedig közismert, hogy az önkormányzatok már most intézménybezárásokra készülnek, nem tudják kifizetni a sokszoros áron kínált gázt és áramot. Az MKKSZ információi szerint

fővárosi kerületek a művelődési házak összevonását készítik elő, egyelőre az összes dolgozó megtartásával, de ez már az elbocsájtások előszobája.

Hasonló a helyzet az idősek nappali klubjaival is. Ezért követelik az érdekvédők, hogy még időben emelje meg legalább öt hónapra a kormány a munkanélküli segély időtartamát, mert nem maradhatnak jövedelem nélkül családok a legnehezebb időszakban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.