2022. szeptember 14., szerda

A BELVÁROSI SZABADEGYETEM ŐSZI ELŐADÁSAI

BELVÁROSI SZABADEGYETEM
Szerző: BSZE
2022.09.01.


Öt előadást kínálunk szeptember, október és november hónapokban a Belvárosi Szabadegyetem programjai iránt érdeklődőknek!

A korábbiakhoz hasonlóan idén ősszel is aktuális politikai, gazdasági és közéleti témákat beszélünk meg neves szakértő vendégeink segítségével. A magyar gazdaság aktuális állapota, a kormányzati gazdaságpolitika és válságkezelés mellett az önkormányzatok, az egészségügy és a nyugdíjasok helyzetéről is szó lesz őszi előadásainkon.
Decemberben egy további előadással készülünk, ennek témáját és időpontját később közöljük.

Előadásaink helyszíne változatlan: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 21., földszinti előadóterem. Előadásaink nyilvánosak, azokon bárki részt vehet, előzetes regisztrációra nincs szükség. Programjainkról felvétel készül, amelyek Facebook-oldalunkon ingyenesen és szabadon, bármely időpontban megtekinthetők.

A részletes program:

2022. SZEPTEMBER 26. (HÉTFŐ) 17:30 ÓRA
HOL TART MOST A MAGYAR GAZDASÁG?

A gazdaság helyzete, különös tekintettel a költségvetési és a monetáris helyzetre, az inflációra, a rezsiköltségekre, a forint árfolyamára és ezeknek a termelésre és fogyasztásra gyakorolt hatásaira.

Vendégünk: Surányi György közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke.

2022. OKTÓBER 10. (HÉTFŐ) 17:30 ÓRA
AZ EGÉSZSÉGÜGY JELENLEGI HELYZETE, EREDMÉNYEI, PROBLÉMÁI

A Magyar Orvosi Kamara elmúlt 2 évi tevékenysége; elképzelések, javaslatok az egészségügy helyzetének javítására, korszerűsítésére.

Vendégünk: Kincses Gyula orvos, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

2022. OKTÓBER 26. (SZERDA) 17:30 ÓRA
A MAGYAR KORMÁNY GAZDASÁGI VÁLSÁGKEZELÉSE

A válságkezelés jellemzői, módszerei, hatásai és várható eredményessége, összehasonlítva más, elsősorban a környező országokban alkalmazott gyakorlattal.

Vendégünk: Csaba László közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

2022. NOVEMBER 7. (HÉTFŐ) 17:30 ÓRA
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK A REZSIKÖLTSÉGEK ÉS AZ INFLÁCIÓ MIATT BEKÖVETKEZETT HELYZETÉRŐL, PROBLÉMÁIRÓL

Az önkormányzatok, különösen a fővárosi és a kerületi önkormányzatok jelenlegi gazdasági helyzete, lehetőségei, tervezett intézkedései; megoldási javaslatok; a kormány és az önkormányzatok kapcsolata.

Vendégeink: Tüttő Kata főpolgármester-helyettes; V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere; Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere és Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere.

2022. NOVEMBER 21. (HÉTFŐ) 17:30 ÓRA
A NYUGDÍJASOK JELENLEGI ÉS VÁRHATÓ HELYZETÉNEK ALAKULÁSA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ INFLÁCIÓS HATÁSOKRA, A DIFFERENCIÁLÓDÁS NÖVEKEDÉSÉRE ÉS A MEGÉLHETÉSI KÖLTSÉGEKRE

Javaslatok a helyzet kezelésére, egy korszerű nyugdíjrendszerre; a nyugdíjas szervezetek ereje, lehetőségei, kapcsolata a kormánnyal.

Vendégeink: Hegyesiné Orsós Éva bölcsész, volt államtitkár, az „Életet az Éveknek” Országos Nyugdíjas Szövetség elnöke és Herczog László közgazdász, volt miniszter, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsadó Testületének elnöke.
Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Dr. Kanizsai-Nagy András
a Belvárosi Szabadegyetem Egyesület elnöke

Kardos Péter
a Belvárosi Szabadegyetem programfelelőse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.