2022. szeptember 20., kedd

A DK ELSZALASZTOTTA A TÖRTÉNELMI LEHETŐSÉGET, NEM TUDTÁK ÁTLÉPNI ÖNMAGUK ÁRNYÉKÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.09.19.


Éppen csak beférnek a hírekbe a Demokratikus Koalíció árnyékkormányáról szóló tudósítások, annyira szürke, unalmas, semmitmondó az árnyékkormány összetétele és programja is. Pedig nem kellett volna így lennie. A kataszrofális választási vereség után, amit a megpuccsolt és rosszul megszervezett előválasztás, majd Márki-Zay Péter katasztrofális személye, kommunikációja okozott, a Demokratikus Koalíció kezébe vehette volna az Orbán-rendszer megdöntésének feladatát, és élére állhatott volna egy népi mozgalomnak, amit magának kellett volna létrehoznia.

Ehhhez képest a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, amelyben Dobrev Klára árnyékminiszterelnök (ezt az elnevezést még soha nem hallottuk, és a használata is szerencsétlen, mert már eleve arra utal, hogy csak árnyéka önmagának) nagyon gyenge beszédet mondott, amely még az előválasztás idején felforrósodott hangulatot sem érte el, az országot felrázó akkori témákat megkerülte, ami már önmagában csalódás volt. Ehhez képest az árnyékkormány bemutatása csak a kegyelemdöfés. Ez olyan gyenge, mint egy borús napon a falon megjelenő árnyék.

Óriási lehetőséget szalasztott el ezzel a Demokratikus Koalíció. Ez az öntökönszúrás tipikus esete, amely többet árt, mint használ, ezért ez az árnyékkormány olyan észrevétlenül fog elhalni, mint amilyen észrevétlenül létrejött. S ez a legjobb eset, ami történhet. Ez a lapos fogadtatáson is érződik, de az okozott kár sokkal nagyobb. Aki ezt a projektet megtervezte, kivitelezte és végrehajtotta, azt azonnal ki kell rúgni. Ha ez Gyurcsány Ferenc, akkor őt is. Ilyen dilettáns akciót már régen láttunk, ebben a helyzetben pedig kifejezetten káros, az ellenzék válságát tovább mélyítő akció lett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.