2022. szeptember 16., péntek

A FIDELITAS-ALELNÖK ÉS ISMERŐSEI EGY I. KERÜLETI KLINIKA LAKÓI LETTEK AZ IDŐKÖZI VÁLASZTÁS ELŐTTI NAPOKBAN

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2022.09.16.


Gyanúsan sokan jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére lakóként az I. kerületi időközi választást megelőző napokban. A Fidesz jelöltje által 60 szavazattal megnyert voksolás után a Momentum a helyi választási bizottsághoz fordult, mert szerintük jogsértés történt. Részben az ellenzéki párt információi alapján a 24.hu Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította mint akik egyaránt az időközi választást megelőző hetekben „költöztek be” az egészségközpont ingatalanaiba, és így akár szavazhattak is az időközi választáson. A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke például hat nappal a válaszás előtt létesített budavári lakcímét, noha előtte több mint tíz éven át Csömörön politizált. Baczkó arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy találtak rá ismerőseivel „új otthonukra” a rendelő címén, és nem árulta el azt sem, hogy részt vett-e az időközi választáson. A Momentum elnöke szerint a Fidesz csalással nyert. A fiktív lakcímek bejelentését tavaly ősz óta már nem szankcionálja a Büntető törvénykönyv egy kormányzati módosító indítvány nyomán.


„Gratulálok, Csilla! Köszönjük, Budavár!” – írta ki a Facebookra hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök, és a Várfoglalás felirat kíséretében egy szelfit is közzétett a vasárnapi I. kerületi időközi önkormányzati választás fideszes győztesével, Fazekas Csillával. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára aznap arra szólította fel a kerület párbeszédes polgármesterét, V. Naszályi Mártát, hogy mondjon le, mivel a baloldal elvesztette a többségét a képviselő-testületben. (Valójában az ellenzéki összefogás színeiben bejutott képviselők továbbra is többen vannak, mint a fideszesek, de közülük két egykori jobbikos politikus újabban többször is a kormányoldallal szavazott, megfordítva a testületen belüli erőviszonyokat.)

A Fidesz vezetői tehát komoly tétet tulajdonítottak az időközi választás eredményének, a vizit a kormányfőnél pedig különösen szokatlan egy önkormányzati képviselői mandátum megszerzése után. A lelkesedés alacsonyabb szinteken is érezhető volt: gratulált Fazekas győzelméhez közösségi oldalán Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke is, és megjegyezte: „Budavár hazatért!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.