2022. szeptember 16., péntek

A LEGNAGYOBB OLASZ LAP SZERINT ORBÁN VIKTOR VÉTÓJA VÉDI A SZANKCIÓKTÓL ALEKSZEJ MILLERT, AKI „ZSAROLJA EURÓPÁT A GÁZZAL”

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2022.09.16.


A legnagyobb olasz napilap, a Corriere della Sera csütörtöki cikke szerint az Európai Unió Orbán Viktor vétója miatt nem szankcionál több rendkívül befolyásos orosz üzletembert.

Közéjük tartozik:

- Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, akit az újság úgy jellemez, mint „az embert, aki zsarolja Európát a gázzal”.

- Vlagyimir Potanin, aki a Norilsk Nickel bánya- és fémipari cég vezetőjeként Oroszország leggazdagabb embere 26 milliárd dolláros vagyonnal.

- Andrej Bokarev, a Transmashholding vasútipari cég vezetője, amelynek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel volt közös magyarországi üzlete.

Mindhárman közeli kapcsolatban állnak Vlagyimir Putyinnal és szerepelnek az USA és/vagy Nagy-Britannia szankciós listáján. Miller már 2018-ban felkerült az USA szankciós listájára a 2016-os amerikai választásba való orosz beavatkozás miatt, Nagy-Britannia pedig Ukrajna megtámadása után fagyasztotta be mindhárom orosz üzletember vagyonát és tiltotta meg számukra a beutazást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.