2022. szeptember 13., kedd

CSODÁLATOS LESZ, HA UKRAJNA KIVERI AZ OROSZOKAT, EURÓPA PEDIG KIVÁLTJA AZ OROSZ OLAJAT ÉS GÁZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2022.09.13.


Az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent, ha egy diktatúrában az oligarchák hullanak, mint a legyek. Méghozzá szó szerint, egyesek az ablakból esnek ki, mások a yachtjukról pottyannak a vízbe, megint mások előbb minden ok nélkül lemészárolják saját családjukat, majd öngyilkosságot követnek el. Az is felettébb aggasztó, hogy ezek az oligarchák többnyire az energiaszektorhoz kötődtek, a gáz és az olaj mehetett az idegeikre. Mindez vélhetően azt jelenti, hogy a “király nem alhatik”. Putyinnak álmatlan éjszakái vannak, mindenhol ellenséget szimatol.

Az ukrajnai népirtás és tömeggyilkosságok, gyerekek megölése után Orbán barátja, Putyin portréján már nem sokat változtatnak ezek a merényletek. Eddig is legyilkoltatta az ellenségeit, méreggel tette el láb alól az ellenfeleit. Az események azonban felgyorsultak, Putyin kivégző osztaga olyanokat is megtalált az elmúlt időben, akik túlélhették volna ezt az évet, ha nincs ez a fránya háború. De Putyin a legteljesebb módon elszámította magát. Hadserege nem félelmet, hanem gyengesége miatt megdöbbenést kelt, országa pedig tart a gazdasági csőd felé.

A jelenlegi állás szerint az történt, hogy Putyin egy villámháború keretében akarta lerohanni Ukrajnát, bemasírozni Kijevbe, megölni a “nácinak” nyilvánított zsidó Zelenszkij elnököt, felállítani egy oroszbarát ukrán bábkormányt, amelyet a Kreml irányít. Ukrajnát orosz gyarmattá akarta tenni. Ehhez képest vereséget szenvedett, nem tudott eljutni Kijevbe, nem tudta megdönteni a törvényes ukrán kormányt, majd “tervszerű visszavonulásnak” hazudva, visszasomfordált az általa függetlennek elismert két, oroszok lakta keleti megyébe. Most pedig már ott is szorongatják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.