2022. szeptember 16., péntek

DUGIN ÉS A VILÁGHÁBORÚ

HUPPA.HU
Szerző: SZELE TAMÁS
2022.09.16.


Ma valódi ritkasággal szolgálhatok, jóllehet óva intek mindenkit attól, hogy túl komolyan vegye a dolgot: Alekszandr Dugin megszólalt, lánya halála óta először, és bejelentette, hogy rövidesen megkezdődik a harmadik világháború, valamint nemsokára várható az Apkolipszis. Csak így, egyszerűen, oroszosan.

Persze, azért nem ennyire egyszerűen, van az írásában pár csavar és sok logikai hiba szokás szerint, de ez mondhatni a védjegye, enélkül rá sem ismernénk. Mielőtt belevágunk, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy Dugin hivatalosan nem kötődik az orosz állami vezetéshez, nem alkalmazottja a Kremlnek, a kormánynak, elvileg ő csak egy „filozófus” (inkább ideológus), aki hogy, hogy nem, mindig arra az eredményre jut, amire pár napon belül Putyin is fog, bár néha Putyin jár előrébb, de akkor meg Dugin siet egyetérteni vele. Nagy közöttük a harmónia, annyi biztos. De hivatalosan Dugin magánember, ahogy Raszputyin is egyszerű falusi sztárec volt, aki azonban gyakorta vendégeskedett a cári családnál. Annyira gyakorta, hogy minden nap. Dugin ugyan nem bejáratos a Kreml falai közé, de hogy van befolyása az állam ideológiájára, az tagadhatatlan.

Mindenesetre friss Dugin-írást szerzeni sem könnyű dolog. Mostanság, nyilván a gyász miatt, nem is publikált egy ideig, de egyébként a Katehon című online felületen szokott megjelenni, ami a nemzetközi duginista mozgalom fóruma, meg a Geopolitika.ru-n, ami valamiért a Katehon tökéletes másolata. Nem zárom ki, hogy az egyik a másik biztonsági mentése, mindenesetre ha valaki frissen akarja olvasni Dugin agymenéseit, netán eredetiben, ezeken a helyeken kutakodjon.

De térjünk már végre a tárgyra: mit mond Dugin a harmadik világháborúról?

Azt, hogy rövidesen kezdődik. Rajta nem múlik, az már biztos:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.