2022. szeptember 5., hétfő

EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB, ILYENKOR MARAD A POLGÁRI ENGEDETLENSÉG

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.09.05.


Polgári engedetlenségbe kezd a Miskolci Herman Ottó Gimnázium 37 pedagógusa. Hétfőn nem veszik fel a munkát, ehelyett reggel kilenc órakor a Miskolci Tankerületi Központ épülete előtt olvassák fel a nyilatkozatukat. Ebben többek között az áll: azért folyamodnak a polgári engedetlenség eszközéhez, mert az oktatásirányítás hosszú idő óta nem hallja meg a pedagógustársadalom jelzéseit, nem ismeri fel, hogy Magyarországon oktatási válság van, és így nem maradt más eszköz a kezükben.


A miskolci gimnázium pedagógusai megfogalmazták azt is: „munkabeszüntetésünk erkölcsi indíttatású, egyéni döntéseken alapuló és nem munkahelyi vezetőink – és különösen nem tanítványaink – ellen irányul.

Nem tudjuk elfogadni a köznevelési törvény 2022. májusi módosításait, amelyek lényegében a járványügyi veszélyhelyzetben született 36/2022 (II. 11.) sz. kormányrendelet intézkedéseit emelik át a veszélyhelyzet megszűnte után a köznevelési törvénybe, s ezáltal a sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszik – most már törvényi szinten –, megfosztva ezzel minket, a pedagógustársadalmat alapvető munkavállalói jogunktól.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.